Sportief dagboek (3)

Een bliksemstart voor JSV, een valse start voor Geinoord. Zo zou je kortweg de eerste dag van het nieuwe voetbalseizoen kunnen omschrijven. Een omstreden penalty kostte de ploeg van de nieuwe coach Dick Kooijman dure punten terwijl Michael van den Berg met de zwart-witte brigade op Galecop geen problemen kende met DTS en ruimschoots met 3-0 won.

Op Parkhout gingen de spelers van Geinoord met uiterst gemengde gevoelen van het kunstgras af na negentig minuten. De strafschop die scheidsrechter David Vriesenga uit Bilthoven ruimhartig aan SVL toekende na een struikelpartij van spits Selkcuk Albayrak, bleek het breekpunt van de wedstrijd. Willem Baay schoot vanaf elf meter keurig langs doelman Jeremy Vrede en in die 0-1-stand kwam daarna geen verandering meer.

Toch moet de debuterende hoofdtrainer Dick Kooijman ook pluspunten overgehouden hebben tegen de uit de hoofdklasse gedegradeerde Langbroekse opponent. Ondanks het gemis van zeven basisspelers (de mogelijk te uitgebreide oefencampagne had een behoorlijke fysieke tol geeist) was het veldspel van Geinoord acceptabel. Maar het gebrek aan afwerking kostte de ploeg hoofdbrekens. In deze situatie werd de topscorer van vorig seizoen Vincent Griffioen nu al node gemist.

Dan ging het JSV op Galecop beduidend beter af. Voor rust had Martijn Kroneman zijn ploeg al op 1-0 gezet, in de tweede helft volgde al snel een benutte penalty en de 3-0 van Jonathan Mahrez waarna scheidsrechter Duindam ook nog eens Mart de Jong van DTS wegens hard spel uit het veld stuurde. Kortom: een onberispelijke start voor de formatie van Michael van de Berg die komende zaterdag op bezoek gaat bij VVZ, geen onbekende opponent voor de JSV-coach.

Voor mezelf was het een zaterdag met uiteenlopende gevoelens. Eerst werd de presentatiegids van Geinoord aangeboden aan een team waarvan ikzelf ook deel uitmaakte. Daarna sprak ik tal van oude bekenden uit mijn SVL-periode uit de tijd (1965-1972) dat ik nog bij deze club speelde. Het was erg wennen dat de Langbroekse ploeg in oranje het veld betrad, de traditionele clubkleuren waren destijds toch echt blauw-wit! Maar misschien leef ik nog te vaak met nostalgische gevoelens die anno 2016 niet meer gelden……

PenaltyG

Het beslissende moment bij Geinoord-SVL. Willem Baaij, de nummer 11 van de bezoekers, schiet de omstreden penalty langs doelman Jeremy Vrede. (foto: Gerard van Vliet-Geinoord)