Sportief dagboek (23)

Hans van Echtelt schrijft iedere week zijn ‘Sportief Dagboek’ op, op De Digitale Stad Nieuwegein. Hans is een getogen Vreeswijker en houdt van voetballen, houdt van sport. Schreef jaren lang voor het Utrechts Nieuwsblad. Ieder weekend vindt u hem langs de sportvelden in Nieuwegein, nu voor De Digitale Stad Nieuwegein.

Onze fotograaf Gerard van Vliet had het niet beter kunnen vastleggen, namelijk de donkere wolken die zich boven Sportpark Galecop samenpakken. JSV moest het opnemen tegen ‘ buurman’ Geinoord waartegen destijds op Parkhout met liefst 7-0 was verloren. Nu bleef de schade beperkt tot 0-4, de zestiende nederlaag op rij voor JSV, doelsaldo is intussen opgelopen tot -56.

Hans van Echtelt:  ‘Op een koud sportpark stond deze middag dan toch weer de derby van Nieuwegein op het programma. In het verleden een wedstrijd met heel veel supporters langs de lijn welke voor een sfeervolle entourage zorgden. In de bestuurskamer waren de beide besturen en met heel veel dingen over elkaar eens, behalve de uitslag en op het veld werd er voor iedere meter strijd geleverd.’

‘Hoe anders verliep deze middag. Voor de wedstrijd was er nog aandacht voor een tweetal huldigingen. Jeroen Scholman jarenlang spelend voor de zwart witte brigade uit Nieuwegein Noord, kreeg een ingelijst shirt voor zijn verdienste. Hij speelt sinds dit seizoen in het roodwitte tenue van de ploeg uit Nieuwegein Zuid. Olaf de Vries heeft er 25 dienstjaren opzitten als verzorger van het eerste team en werd door beide verenigingen overladen met cadeaus.
De wedstrijd op zich was van een heel matig niveau en werd door Geinoord zoals gezegd zakelijk gewonnen met 4-0. De doelpunten werden eerlijk verdeelt over de eerste en tweede helft. Daarmee is over de sportieve inspanningen nagenoeg alles gezegd. Voor de volledigheid hier de doelpuntenmakers : 31e min. Luc Jansen Venneboer 0-1 en in de 41e min. Mark de Koning 0-2. Daniel Kops zette in de 59e min. de op 0-3 op het scorebord.’

‘Mark de Koning was op schot deze middag en scoorde in de 63e min de zijn tweede en voor Geinoord en daarmee de 0-4 eindstand. Scheidsrechter Jesse Knetsch hoefde deze middag slechts 1x maal geel te trekken. Ik kan me nog een wedstrijd herinneren onder leiding van de heer Barrales uit Amsterdam waar er negen gele en een rode kaart aan te pas moesten komen de wedstrijd in sportieve banen te leiden. Veelzeggend is wel de sportieve verhoudingen op dit moment tussen beide Nieuwegeinse clubs.’

Jeroen scholman werd voor de wedstrijd tussen JSV tegen Geinoord bedankt voor alle jaren dat Jeroen uitkwam voor JSV Zaterdag 1. Jeroen werd toegesproken door Bjorn van Muijlwijk en werd daar bedankt voor de jaren die hij uitkwam voor JSV.

Uit handen van Bjorn ontving Jeroen zijn oude JSV Shirt ingelijst. Foto: Gerard van Viet

Komende zaterdag staat er weer een derby op het programma. Dan komt het IJsselsteinse IJFC op bezoek op Parkhout. Het is te hopen dat de voelballiefhebber daar meer wordt verwend.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk