Katern

Sportief dagboek 2016 (4)

Een zaterdag zonder voetbal is bijna niet voor te stellen. Omdat zowel JSV als Geinoord deze dag zonder competitieverplichtingen hadden, moest ik me tevreden stellen met een jeugdwedstrijdje in Zeist waar kleinzoon Guus met zijn team een 4-1 achterstand nog wist om te zetten tot een niet meer gedacht gelijkspel: 4-4. Ik hoop een dag later met hem naar FC Utrecht – PSV te gaan en dan zou zo’n uitslag ook niet te versmaden zijn. Wie weet?

Komende zaterdag hopelijk voor voetbal om de punten voor JSV en Geinoord. Eerstgenoemde ploeg moet in Huizen op bezoek bij Zuidvogels, geen gemakkelijke opponent. Bjorn van der Horst (2x) en Daniel Makkee hielpen JSV destijds op sportpark Galecop aan een nipte overwinning van 3-2 maar het was destijds zeker geen simpele zege.

Geinoord deed het destijds ook al goed door Montfoort met 2-1 te verslaan. Het was destijds op sportpark Hofland een uiterst spannende aangelegenheid die via twee treffers van Vincent Griffioen door de Nieuwegeiners uit het vuur werd gesleept. Het was ook nog eens het laatste optreden van Rudy Jansen als trainer van de ploeg voordat hij in dienst trad van FC Utrecht.

Komende zaterdag komt datzelfde Montfoort dus voor deze streekderby naar Parkhout en nu zit er een andere trainer op de bank als destijds in september, namelijk Frans Schuitemaker. Diens opvolger is intussen ook bekend, namelijk Dick Kooijman die enkele dagen geleden zijn contract tekende onder toezicht van voorzitter Hans van der Meijden en Marco de Jong, namens de technische commissie.

Kooijman is niet helemaal onbekend met sportpark Parkhout want als A-junior van CDW vocht hij boeiende duels uit mijn zijn opponenten van Geinoord, bij wie Dennis Groenendijk in die periode de smaakmaker was. Beide spelers vochten mooie prestigeduels tegen elkaar uit waarbij uiteindelijk de Wijkse ploeg aan het langste eind trok door de titel voor zich op te eisen.

Geinoord werd tweede en promoveerde ook door de beslissingswedstrijd tegen Elinkwijk te winnen. Misschien zal dat seizoen nog wel eens bij de nieuwe trainer van Geinoord door zijn hoofd spoken als hij volgend seizoen in Parkhout als coach op de bank zit. Maar voorlopig zal Geinoord nog alles in het werk moeten stellen om de vierde plaats van onderen te ontlopen op die manier het klassebehoud veilig te stellen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk