Katern

Sportief dagboek 2016 (3)

Een wedstrijd die in 3-4 eindigt, duidt meestal op gering krachtsverschil. Eerlijk gezegd was dat niet het geval bij de streekderby Geinoord – Breukelen waarin de bezoekers duidelijk de bovenliggende partij waren. Desondanks wist het door blessures en schorsingen geteisterde Geinoord lang gelijke tred te houden, maar uiteindelijk stond de ploeg met lege handen. Zelfs de late 3-4 van Colin van Hoogdalem kon het krachtsverschil niet verhullen.

JSV deed goede zaken door bij Angstgegner Woudenberg met ruim verschil te winnen. Het werd 1-4 op sportpark De Grift waar de Nieuwegeinse formatie in het verleden bijna altijd verloor.Nu liep het soepeltjes voor de formatie van Michael van de Berg die al snel op 0-2 kwam via El Yakoubi Soleman en Martijn Kronemann. Een eigen treffer van Woudenberg-speler Joey Kooy betekende de 0-3 waarna Barry Zwezerijnen de 0-4 achter doelman Rick Moors werkte.

Deed JSV een goede stap voorwaarts in de hogere regionen, voor Geinoord wordt de komende uitwedstrijd tegen GDC, nummer voorlaatst op de ranglijst, van cruciaal belang. De ploeg zal het dan moeten stellen zonder aanvoerder Jan Maarten van Dijk die van scheidsrechter Roelof Luinge een gele kaart kreeg toen hij verbaal protesteerde tegen het toekennen van de derde Breukelense treffer. Omdat Geinoord-grensrechter Dennis Onrust had gevlagd voor buitenspel, kwam dit felle protest van de aanvoerder dat niet werd gehonoreerd door Luinge.

Overigens deden de ‘jonkies’ het bij Geinoord verdienstelijk als invallers, De 20-jarige Jesse Elmensorp scoorde de openingstreffer terwijl invaller Yuri van den Dikkenberg (19) de 2-2 voor zijn rekening nam, waarbij grensrechter Loenen van Breukelen zo sportief was naar het midden te wijzen met zijn vlag omdat de inzet van Yuri de doellijn net was gepasseerd. Een staaltje eerlijkheid dat je niet vaak meemaakt op de amateurvelden.

Bij Geinoord werd zaterdag afscheid genomen van wedstrijdcoördinator Herman van ’t Riet die om persoonlijke redenen tussentijds is gestopt en met een kistje wijn werd bedankt voor de afgelopen tien jaar geleverde inzet ten dienste van het eerste elftal. Ook scheidsrechter Luinge nam de gelegenheid te baat om Herman bij zijn vertrek hartelijk te bedanken voor diens ‘assistentie’ tijdens zijn laatste optreden. Voor Van ’t Riet was het jammer dat zijn afscheidsduel gepaard ging met verlies voor Geinoord.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk