Katern

Sportief dagboek 2016 (16)

In een weekeinde waarin allerlei belangrijke beslissingen vallen, vertoef ik met kinderen en kleinkinderen een week lang in een mooie vakantiewoning, op een kilometer of tien van Deventer. Daar in het landelijke Olst heb ik de nipte zege van JSV, de ruime nederlaag van Geinoord en de deceptie van FC Utrecht op afstand moeten volgen. En dan ook nog de zenuwslopende ontwikkelingen in de eredivisie tussen PSV en Ajax meebeleefd via de sportzender die in ons huisje te volgen was.

JSV heeft dus gedaan wat het moest doen en zal komend weekeinde tegen kampioenskandidaat nummer een DFS alles uit de kast moeten halen om de kansen op een periodetitel te behouden. De wens van trainer Michael van den Berg dat de ploeg uit Opheusden al uitgeschakeld zou zijn voor de titel, kwam dus niet uit. Met Lucien Dors en Elvin Hardeveld (ex-Geinoord) als smaakmakers maakte DFS korte metten met rivaal Sliedrecht dat een week eerder tegen JSV ook al kansloos met 0-3 had verloren. Dat wordt komende zaterdag dus onder leiding van arbiter Martijn Germs een thriller op Galecop waar de gasten met een extra supportersbus zullen arriveren.

Voor Geinoord is het maar goed dat de ploeg voldoende punten in de achterzak had toen de slotfase van het seizoen begon want de formatie van trainer Frans Schuitemaker incasseerde enkele pittige nederlagen op rij. Komende zaterdag zal het ook weer moeilijk worden tegen de ploeg waartegen thuis ook al werd verloren. In twee instanties weliswaar want de eerste editie werd vanwege een blessure van scheidsrechter Harry van Beek halverwege gestopt. Hopelijk zal arbiter David Vriesenga het duel tegen Zuidvogels nu wel de volle negentig minuten kunnen volmaken.

En dan hebben we ook nog een ‘toetje’ voor FC Utrecht in petto, te beginnen komende donderdag in Zwolle tegen PEC, geen gemakkelijke opgave. Het is de vraag of de formatie van Ron Jans niet meer mentale weerbaarheid aan de dag xzal leggen als het team van Erik ten Hag dat na de verliespartij in de bekerfinale tegen AZ opnieuw een ferme teleurstelling te verwerken kreeg. Zondagmiddag is de retjurn in Galgenwaard en dan weten intussen al hoe JSV en Geinoord het er in hun laatste wedstrijd afgebracht hebben. Of volgt er voor JSV ook nog een toetje….?

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk