Sportief dagboek 2016 (14)

Een uitstekend weekeinde voor beide Nieuwegeinse zaterdagclubs. JSV haalde een huzarenstukje uit door koploper Sliedrecht in eigen huis met liefst 0-3 te verslaan via drie treffers van Bjorn van der Horst. Ook Geinoord deed goede zaken in de strijd om de vierde plaats door rivaal De Merino’s met 3-1 te kloppen op Parkhout waarbij Vincent Griffioen (foto) met twee treffers weer eens beslissend was als match-winnaar. Door deze uitslagen wordt het sluitstuk van het seizoen nog boeiend voor JSV en Geinoord, beide ploegen liggen nog op koers voor een plekje in de nacompetitie.

Uiteraard was JSV-coach Michael van den Berg in zijn nopjes met het verrassende resultaat van zijn ploeg. ‘We hadden zelfs met meer goals kunnen winnen, 0-4 was dichterbij dan 3-1 in de slotfase. Maar we hebben de hele wedstrijd gedomineerd en kunnen nu proberen het seizoen nog een mooie afronding te geven. Te beginnen met de komende thuiswedstrijd tegen VVZ, een van de andere kandidaten voor de vierde plek.’

Ook bij Geinoord was er zaterdag uitbundigheid na de vierde overwinning op rij. Tegen het hoger ingeschatte De Merino’s werd een regelmatige 3-1-zege behaald waarbij de ploeg van Frans Schuitenaker ondanks tal van invallers toch de hele wedstrijd het beste van het spel had. Vooral in de eerste helft legde Geinoord de tegenstander uit Veenendaal geheel haar wil op en kwam geen moment in de problemen. Komende zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen WNC, nummer drie van onderen.

Intussen is het ook aardig om te zien hoe de strijd zich ontwikkelt om de voetbalhegemonie in Nieuwegein. Op dit moment heeft Geinoord nog twee punten voorsprong op JSV , met een vrijwel gelijk doelsaldo. JSV heeft 42 goals voor en 34 tegen, Geinoord 44 voor en 35 tegen. Dat ontloopt elkaar bijna niets. Nichael van den Berg is niet bezig met deze ‘Nieuwegeinse prestigestrijd’. ‘Neen, ik wil graag nog een mooi einde aan dit seizoen met de jongens voor elkaar krijgen.’

Datzelfde geldt voor Amsterdammer Frans Schuitemaker, die zich zaterdag vooral trots toonde over de jonkies in de ploeg. De oefenmeester had drie mutaties moeten aanbrengen ten opzichte van de wedstrijd tegen Roda Boys toen Evert van Dijk, Robert Maas en Dyon Siebelink van de partij waren, gevoegd bij de blessures van Colin van Hoogdalem en Niels Maat. Maar Charif Esadik, Nourdin El Harmazi en Jelle Staal manifesteerden zich prima. ‘Die jonge jongens trainen hard mee en zitten altijd gemotiveerd op de bank, verdienen daardoor een kans’, aldus de coach.

De wedstrijd op Parkhout werd geleid door arbiter Taco Oussoren die precies tien jaar geleden, op 1 april 2006, voor het laatst in actie kwam op Parkhout. Ook toen was het een Nieuwegeins-Veenendaalse confrontatie, namelijk Geinoord tegen DOVO. Ook de uitslag was destijds hetzelfde, 3-1 voor de thuisclub, waarbij toen twee goals werden gemaakt door spits Tom van Lijf. Die rol werd nu overgenomen door Vincent Griffioen, waarbij we ons afvragen hoe lang we deze goaltjesdief nog in het Geinoord-shirt in actie zullen zien. Zelf durfde hij er zaterdag na afloop niets over te zeggen. Het gerucht gaat dat tal van hoofdklassers in Vincent geïnteresseerd zijn. Mogelijk is hij aan zijn afscheidstournee begonnen, zo vrees ik.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk