Sportief dagboek (20)

Hans van Echtelt schrijft normaal gesproken iedere week zijn ‘Sportief Dagboek’ op, op De Digitale Stad Nieuwegein. Hans is een getogen Vreeswijker en houdt van voetballen, houdt van sport. Schreef jaren lang voor het Utrechts Nieuwsblad. Maar, omdat Hans door familieomstandigheden tijdelijk niet naar sportvelden kan gaan, is hij voor het dagboek momenteel afhankelijk van zijn ‘rapporteurs’ die hem geregeld bij zijn absentie van volledige informatie voorziet.

Hans van Echtelt: ‘Volgens mijn verslaggever/fotograaf Gerard van Vliet was het een uiterst teleurstellende middag op het kille Parkhout, met enkele vervelende blessuregevallen bij Geinoord dat uiteindelijk met 1-4 kansloos zou verliezen tegen Victoria. Enig hoogtepunt dat hij kon melden, deed zich pas in blessuretijd voor. De weer in de hoofdmacht teruggekeerde Daniel Kops scoorde de enige treffer voor de thuisclub.’

Hoe dan ook, hier volgt het wedstrijdverslag, traditiegetrouw van reporter/fotograaf Gerard van Vliet: ‘De thuisploeg heeft vandaag geen moment laten zien dat zij volgend seizoen ook nog heel graag tweedeklasse wil spelen. Victoria was over het geheel van de wedstrijd een klasse beter dan de thuisploeg. Al rond de 20e minuut was de wedstrijd door twee fraaie goals van de bezoekers uit Hilversum, beslist. Geinoord kon daar slechts een enkele doelpoging tegenoverstellen.’

‘Daarbij komt dat David Jackson al snel gewisseld moest worden omdat hij verkeerd op de bal ging staan. Hopelijk geen kruisbandblessure. Eser Ozkilit moest na een half uur ook al afhaken en Robin Jansen werd, op slag van rust in een duel ongelukkig op zijn hoofd geraakt door een tegenstander, en viel uit door dat hij zich duizelig voelde.’

‘Aan het beging van de tweede helft trachtte Geinoord met inmiddels Daniel Kops in de spits de aansluitingstreffer te forceren. Echter de verdediging van de thuisploeg hield deze middag open huis, waarvan de razendsnelle spitsen dankbaar gebruik van maakten en nog tweemaal wist te scoren.

In de laatste minuut liet Kops even zien waarvoor Geinoord hem zo hard nodig heeft. Met een bekeken stiftbal redde hij de eer voor de thuisploeg en zette de 1-4 als eindstand op het scorebord.’

‘De conclusie is dat Geinoord nog lang niet uit de gevarenzone is en de komende weken flink aan de bak moet om weg te komen van de degradatie plaatsen. Succes gewenst Gerrit en zijn team.’

De weer teruggekeerde Daniel Kops scoort hier de enige goal voor Geinoord tegen Victoria, einduitslag 1-4. (foto: Gerard van Vliet)