Sportief dagboek (17)

Hans van Echtelt schrijft normaal gesproken iedere week zijn ‘Sportief Dagboek’ op, op De Digitale Stad Nieuwegein. Hans is een getogen Vreeswijker en houdt van voetballen, houdt van sport. Schreef jaren lang voor het Utrechts Nieuwsblad. Maar, omdat Hans door familieomstandigheden tijdelijk niet naar sportvelden kan gaan, is hij voor het dagboek momenteel afhankelijk van zijn ‘rapporteurs’ die hem geregeld bij zijn absentie van volledige informatie voorziet.

Van Echtelt: ‘Afgelopen zaterdag werd de competitie eindelijk hervat en was ook mijn trouwe clubman Gerard van Vliet weer van de partij om een verslag aan te leveren. Ook was hij ter plekke om de belangrijke momenten uit de wedstrijd tussen Benschop en Geinoord vast te leggen, zie de bijgaande foto waarop de derde goal van de bezoekers te zien is. Uiteindelijk werd het 2-4 voor Geinoord dat daarmee drie belangrijke winstpunten in de wacht sleepte.’ Hier volgt zijn verslag.

‘Een blik voorafgaande op de ranglijst leerde dat de uitslag van deze ontmoeting voor beiden van cruciaal belang zou zijn. Bij winst van een van de teams kon afstand genomen worden van de onderste regionen in 2B. Met een gelijkspel waren zowel Benschop als Geinoord niet geholpen.Toen scheidsrechter Jessey van Pinxteren uit de Meern even over half drie het beginsignaal gaf voor de wedstrijd bleek al heel snel dat aanvankelijk alleen de thuisploeg begreep wat er op het spel stond.
In de derde minuut was het Xander van Riet die door de defensie van Geinoord geheel werd vrijgelaten en geen moeite had om keeper Mitchell van Oort te passeren.’

‘Een opsteker voor het team van trainer Raymond van der Kort, die in die fase geen kind had aan de bezoekers uit Nieuwegein en de gehele eerste helft de controle over de wedstrijd had. Geinoord kreeg in het laatste deel van de eerste helft wel wat mogelijkheden. Onder andere door een diagonaalschot van Luc Jansen Venneboer en Timo Meerding die strak inschoot maar dat recht in de handen van keeper Jesper van de IJssel terecht zag komen. In de pauze had oud Geinoord lid Joop Corsten, wel een heel vooruitziende blik door te constateren ‘dat de wedstrijd nog alle kanten uit kon’.’

‘Wat er in de thee zat zal altijd wel een raadsel blijven maar er stond de tweede helft zeker qua instelling een geheel ander Geinoord binnen de lijnen. Duels werden gewonnen de tweede bal werd veroverd en bij balbezit van Benschop direct stevig druk gezet. Resultaat leverde dat nog niet direct op. Sterker, Benschop maakte via een naar mijn mening een niet geheel onhoudbaar afstandsschot vanaf ruim dertig meter, via Lucas van Dam de 2-0. In de volgende fase had Geinoord spits Miquel Brown de pech dat hij na een goede passeeractie op recht, de paal trof. Slechts korte tijd later zette hij dit zelf recht door in de 60e min snoeihard de 2-1 aan op het bord te zetten. In nagenoeg dezelfde min kwam een aanvaller van Benschop alleen voor keeper van Oort te staan maar zijn lob raakte ook de paal.’

‘Korte tijd later werd er geheel onterecht een fraaie treffer van Eser Ozkelit afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Het was namens Geinoord dat Timo Meerding, op de huid gezeten door twee Benschop verdedigers, scoorde en zo was het ineens 2-2. Geinoord zette nog een tandje bij en voelde dat Benschop wankelde. De beloning kwam in de 85e minuut toen Robin Janssen van dichtbij de 2-3 wist te scoren. Invaller Sem van Zwieten tekende voor de kers op de taart, door van dichtbij de bal hoog in de kruising te schieten. In de toegevoegde tijd wist Benschop geen vuist meer te maken waardoor de tweede overwinning dit seizoen gevierd kon worden. Geinoord deed goede zaken deze middag doordat alle ploegen in de onderste regionen puntverlies leden. Zaterdag is het duel tegen hekkensluiter PVCV op Parkhout.’

Robin Janssen werkt hier vijf minuten voor tijd de 2-3 voor Geinoord in het Benschop-doel, hetgeen de tweede zege van het zou seizoen ging betekenen. (foto: Gerard van Vliet).