Lekker geld verdienen aan ……..!

Lekker geld verdienen aan ……..!

Waar aan geld verdienen zult u zich wel afvragen. Nou dat is simpel. Ik hoor en lees de laatste tijd steeds meer berichten over goed en grof geld verdienen aan vluchtelingen. Het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) betaalt gemiddeld veel meer geld voor plaatsen dan er normaal voor wordt gevraagd. Als het COA een vakantiepark benadert voor plaatsen dan moeten zij gemiddeld anderhalf keer de normale prijs betalen, dus als ik een huisje huur betaal ik 100 euro en het COA 150 euro. Eigenlijk dus gewoon misbruik maken van de ellende van een ander. Lekkere jongens en meisjes zijn dat. Maar het mag allemaal van onze regering; eigen verantwoordelijkheid en marktwerking zijn ook in dit geval sleutelwoorden. Wat doet die Partij van de Arbeid nog daar in het pluche? Hebben Rutte en Kamp, dat zijn ten slotte de twee ergste, dan zo’n macht over Ascher en Samson?

Maar even terug naar Nieuwegein. Ook in Nieuwegein hebben we een uitdaging te verwerken want het oude Woon- en Zorgcentrum Zuilenstein moet worden gesloopt, maar daar zitten nog een paar statushouders in, ik geloof iets meer dan 100. Het gemeente bestuur, lees: het college van B&W, stelt nu voor om containerwoningen te plaatsen op het parkeerterrein bij het Sint Antonius Ziekenhuis (P15). Dat vind ik nu eens een super idee! Sloop een bestaande locatie en gooi die mensen maar in een container! Welke halve zool heeft dat bedacht?

Je hebt toch alle zin voor realiteit verloren als je zo iets bedenkt. Je hebt een goede locatie waar op iedere kamer een toilet en douche ruimte is en een keukentje, maar dat moet gesloopt worden dus ga je nu die mensen in een containerwoning gooien waar die voorzieningen niet aanwezig zijn en er weer centrale douche en toilet ruimtes moeten komen. Misschien een idee om eens met de eigenaar van die af te breken locatie te gaan praten en zo jezelf tijd en ruimte te verschaffen om de zaken goed aan te pakken en op te lossen?

Bouw eerst een flink aantal sociale huurwoningen en die niet allemaal aan de statushouders geven maar goed kijken naar je eigen inwoners en daar een goede verdeling tussen maken, dan snijdt dat mes direct aan twee kanten; de tolerantie krijgt een flinke boost en je eigen inwoners die lang in geschreven staan krijgen hun huisje.

Er zijn in Nieuwegein best nog wel plekken die bedenken waar men een flink aantal woningen kan bouwen: Langs de trambaan waar nu de markt op zaterdag staat. Dat parkeerterrein staat nooit vol zelfs als de markt er staat (en was het ook niet de bedoeling dat die gesloopte woningen terug zouden komen?) Bij de karwei in het centrum, Karwei is steeds meer aan het uitbouwen van zijn buiten ruimte maar daar kan je zo een tweetal leuke flats neerzetten. Vervolgens staat er ook nog een verlaten fabriekspand , die eigenaar moet ook maar eens haar menselijke kant laten zien en niet een onbeschofte hoofdprijs te willen hebben.

Maar ik hoorde in de beroemde wandelgangen dat we nog een persoon in Nieuwegein hebben die lekker wil verdienen aan de asielzoekers. De eigenaar of uitbater van de beursfabriek (de oude Homeboxx) wil zijn pandje wel even ter beschikking stellen tijdens de zomer vakantie. Gauw even een paar centjes verdienen vriend? Ik snap niet hoe je op dat idee bent gekomen? Als weldenkend mens, tenminste daar gaan we maar gemakshalve vanuit, je eigen tekortkoming in het vol krijgen van je pand af te wentelen op het COA.

Het zijn mensen van vlees en bloed die hun vaderland hebben moeten verlaten uit vrees voor hun leven, deze mensen denken en hopen dat wij ze helpen in hun ellende en een beetje van al die zorgen weg nemen door ze in ieder geval een fatsoenlijk dak boven hun hoofd te geven en vrede en veiligheid te geven. Hebben wij dat ook niet ervaren ruim 70 jaar geleden toen er enkele duizenden jonge mannen en vrouwen hier kwamen sterven om ons die vrede en veiligheid te geven?

Ik hoor het mijn geschiedenisleraar nog zeggen: de geschiedenis zal zich herhalen en het zijn domme mensen die er niet van leren. Hij heeft gelijk!

Met hartelijke groet,

Jan met de Pet

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Kapsalon+van+Doorn+voorpagina+200x60


%d bloggers liken dit: