Sportief dagboek (17)

De bal gaat weer rollen op de Nieuwegeinse velden en tegelijk komt er allerlei voetbalnieuws van de clubs. Hadden JSV en Vreeswijk de contracten van hun trainers Ronald Cornet en Jan Gaasbeek intussen al verlengd, bij Geinoord komt er als opvolger voor David Toxopeus een nieuw gezicht op Parkhout. De keuze van de TC is gevallen op de 51-jarige Amsterdammer Charles Loots. Hij was eerder o.a. in dienst bij Marken en de jeugd van Volendam.


Charles Loots

Nog meer nieuws vanuit Parkhout. Vincent Griffioen, voormalige topscorer van Geinoord en nu spelend in de kleuren van de Utrechtse fusieclub DHSC, keert terug op het oude nest. ,,Volgens mij voelt dit goed. Ik wil weer aan regelmatig spelen toekomen en dat is momenteel niet het geval.’’ Vincent was de laatste maanden al geregeld in de kantine van Geinoord en langs de lijn bij de thuiswedstrijden te vinden zodat hij zijn vroegere club nooit definitief de rug heeft toegekeerd.

Zoals in de aanhef gezegd, gaat de bal in het komende weekeinde, zij het op oefenniveau, weer rollen. Zo gaat Geinoord ‘sparren’ tegen Valleivogels, een Scherpenzeelse ploeg die in het verleden vaak als tegenstander fungeerde. Een week later gaat het competitierad weer draaien: voor Geinoord betekent dat twee thuisduels op rij, namelijk VVZ en De Meern. JSV zal op 27 januari starten met een uitwedstrijd tegen Odysseus waarna een week later TOV op bezoek komt op Sportpark Galecop. De ploeg van Jan Gaasbeek zal in de tweede helft van het seizoen Barry Zwezerijnen moeten missen die een ernstige knieblessure heeft opgelopen en voorlopig dus helaas niet van de partij kan zijn, een grote aderlating voor de JSV-selectie.

Vincent Griffioen, hier het middelpunt van juichende Geinoorders, keert terug op Parkhout. (foto Gerard van Vliet)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk