Sportief dagboek (13)

Hans van Echtelt schrijft iedere week zijn ‘Sportief Dagboek’ op, op De Digitale Stad Nieuwegein. Hans is een geboren Vreeswijker en houdt van voetballen, houdt van sport. Schreef jaren lang voor het Utrechts Nieuwsblad. Ieder weekend vindt u hem langs de sportvelden in Nieuwegein. Deze week laat Hans onze redactie weten:

Op Parkhout werd afgelopen week niet alleen gevoetbald maar ook Sinterklaas was er met zijn gevolg op bezoek. Mogelijk was de Goed Heilig Man geinspireerd door de surprises die de achterhoede van Geinoord een paar dagen eerder aan de defensie van CJVV werden gegeven waardoor de ploeg van David Toxopeus huis met 1-2 verloor.

Hoe anders was het dit keer met de defensie van Geinoord, die in de uitwedstrijd tegen Loosdrecht stond als een huis. ,,Daar ben ik erg tevreden over, na hetgeen er tegen CJVV was gebeurd. De jongens hebben vrijwel niets weggegeven en toen we eenmaal op voorsprong waren gekomen, hebben ze de wedstrijd secuur uitgespeeld.’’ Geinoord verzuimde in die fase via Dimitri Djollo de wedstrijd in het slot te gooien, de ploeg miste dit keer een aantal basisspelers waardoor de 0-1-zege nog meer glans kreeg.

Die winnende goal was overigens ook een surprise, namelijk van de achterhoede van Loosdrecht die na een vrije trap van Niels Maat versteend keek toekijken hoe topscorer Roland Truggelaar de bal in het doel deed hobbelen. ,,Mogelijk het lelijkste doelpunt dat hij ooit maakte maar heel waardevol en goed voor drie punten,’’ zo concludeerde trainer Toxopeus verheugd. Hij gaat zich nu opmaken voor de thuiswedstrijd tegen FC De Bilt waarin de slechte thuisreeks van dit seizoen tot nu toe doorbroken moet worden.

En dan JSV. Na een serie mooie uitslagen ging de ploeg van Jan Gaasbeek ten onder in de streekderby tegen IJFC. Al enkele minuten na het beginsignaal van scheidsrechter Thomas Hardeman uit Wijk bij Duurstede keek JSV tegen een achterstand aan. En de ploeg van Galecop liep de hele wedstrijd achter de feiten aan, zedker nadat vlak na rust de 2-0 al op het IJsselsteinse scorebord was gekomen. ,,We zijn vooral fysiek tekort geschoten, de meeste persoonlijke duels gingen deze middag verloren en dan kan je moeilijk een wedstrijd winnen,’’ zo concludeerde Gaasbeek na afloop. Komende zaterdag gaat zijn ploeg op bezoek bij VVZ in Soest.

Sinterklaas was op bezoek op Parkhout waar dus niet alleen gevoetbald werd. (foto Gerard van Vliet)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren