Leer je plaatsgenoten beter kennen door samen te eten

Zit je door Corona wat meer thuis? Mis je de bezoekjes aan familie of vrienden? Heb je meer tijd, omdat de sportschool dicht is? Juist in crisistijd is het fijn om je verbonden te voelen. Om even afleiding te hebben en uit je eigen bubbel te stappen. Daarom is de stichting Eet Mee gestart met video-etentjes. Doe je mee?

Eet Mee is een landelijk platform dat ook actief is in Nieuwegein met mensen die graag anderen ontmoeten, mensen die houden van een goed gesprek en van lekker eten. Zo ontstonden er al meer dan 10.000 matches.  ‘Mensen samenbrengen door thuis-etentjes.’ Met die gedachte is Stichting Eet Mee in de regio Utrecht opgericht.

Nieuwe mensen ontmoeten is deze zomer nog lastig
Evenementen gaan voorlopig nog niet door. De gesprekjes bij het koffieautomaat zitten er voor thuiswerkers nog steeds niet in. De sportschool is nog dicht. Het blijft de komende tijd lastig om spontaan nieuwe mensen te ontmoeten.

Samen eten op afstand biedt uitkomst
De video-etentjes van Eet Mee maken het mogelijk om weer eens nieuwe mensen te ontmoeten en gezellig samen te eten. Van studenten tot ouderen, van expats tot vluchtelingen, de etentjes trekken een verrassende mix van mensen aan.

Een ‘video-etentje’

Hoe werken de video-etentjes?
Aanmelden voor een video-etentje kan via www.eetmee.nl. Het enige dat je nodig hebt, is een mobiel, tablet of laptop en een Wifi-verbinding. Op basis van jouw profiel maken wij een match op maat. Je krijgt vanzelf een uitnodiging voor een etentje.

Boukje at al verschillende keren online mee: 
“Normaal gesproken heb ik genoeg te doen. Ik sport twee keer per week, ga regelmatig met vrienden uit eten. Nu zit ik wat meer thuis. Via video-etentjes kan ik toch gezellig samen eten.”

Wil je van het etentje een uitje maken?
Neem de tijd om lekker te koken, zoek bijvoorbeeld een bijzonder recept uit. Dek de tafel gezellig zoals je dat zou doen als je vrienden te eten krijgt. Trek iets feestelijks aan. Of pluk wat bloemen en zet die op tafel. Maar: doe vooral wat bij je past.

Ingewikkeld?
Zou je wel mee willen doen maar lijkt het je zo ingewikkeld? Neem contact met ons op, we helpen je graag met een test.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk