Sportief dagboek (11)

Hans van Echtelt schrijft iedere week zijn ‘Sportief Dagboek’ op, op De Digitale Stad Nieuwegein. Hans is een geboren Vreeswijker en houdt van voetballen, houdt van sport. Schreef jaren lang voor het Utrechts Nieuwsblad. Ieder weekend vindt u hem langs de sportvelden in Nieuwegein. Deze week laat Hans onze redactie weten:

Een prima dag voor de Nieuwegeinse voetbalclubs, zowel winst voor Geinoord als voor JSV. Zo’n ‘dubbelslag’ is lang niet voorgekomen, maar op deze regenachtige zaterdag was het dan eindelijk weer eens zover. Geinoord bleek met 1-2 aan de winnende hand op het Jagerspad in Loosdrecht terwijl JSV nummer laatst CJVV met liefst 6-4 overklaste, na met rust nog met 3-2 achter gestaan te hebben.

Beide trainers David Toxopeus en Jan Gaasbeek toonden zich na afloop vooral uiterst tevreden over de mentale weerbaarheid van hun team. Geinoord moest immers een speelhelft lang met tien man spelen nadat Joey Hirdes met rood was weggestuurd door scheidsrechter David Vriesenga die geen sterke indruk maakte. In de slotfase moest ook een speler van Victoria inrukken waarna Geinoord via Mick Brookman, die ook de openingstreffer op zijn naam had gebracht, de winnende alsnog scoorde.

Ook Jan Gaasbeek zag zijn ploeg in de tweede helft opleven nadat de Nieuwegeinse ploeg voor rust op achterstand was gekomen tegen de staartploeg uit Amersfoort. Maar JSV leefde op in de beginfase van de tweede helft toen in korte tijd de achterstand werd weggewerkt via treffers van Martijn Kroneman en Sven Banfi (zijn tweede), waarna ook Daan van der Valk en Enzo Geene nog een duit in het zakje deden. De teruggekeerde routinier Michel van der Valk speelde de hele wedstrijd mee en zijn inbreng kwam de rust in de JSV-defensie op deze middag ten goede.

Voor Geinoord was het helemaal een goede week omdat eerder de bekerwedstrijd tegen Woudenberg met 2-0 was gewonnen. ,,Ik hoopte dat we die goede lijn zouden doortrekken en dat is tegen Victoria gelukt, ondanks de numerieke minderheid in een lange fase van de wedstrijd. Vooral onze defensieve weerbaarheid in dat lastige deel was positief, en daar hebben we in de slotfase de beloning voor gekregen.’’ En Jan Gaasbeek: ,,Ik heb in de rust wat omzettingen gedaan in de ploeg en dat is het spel van de jongens ten goede gekomen, zodat we toch met een goed resultaat weggingen.’’

Volop vreugde bij Geinoord nadat Mick Brookman de ploeg in de slotfase op 1-2 heeft gezet tegen koploper Victoria (foto Gerard van Vliet)

Bij werkzaamheden op het nieuw aan te leggen parkeerterrein bij sportpark Parkhout ging het afgelopen zaterdagmorgen mis met het naambord van de vader van voormalig voorzitter Bas van Noordenne. Het bord kletterde tegen de grond maar zal komende zaterdag voorafgaand aan de wedstrijd Geinoord – CJVV in zijn aanwezigheid met enig ceremonieel weer in de oude stand teruggebracht worden.

(foto Gerard van Vliet)

 

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren