Sportief dagboek (11)

Meestal gaat mijn wekelijks dagboek over de prestaties van voetballers op het veld. Dit keer wil ik een uitzondering maken omdat er een bekerprogramma afgewerkt wordt en de focus nu eens niet op Galecop of Parkhout gericht hoeft te worden. Nu wil ik me bezig houden met de actie ‘Oprecht Utrecht’ die de afgelopen week naast andere plaatsen ook in Nieuwegein en Houten de aandacht vroeg, ook van mij.

Zoals bekend heeft FC Utrecht-eigenaar Frans van Seumeren naast de sportieve prestaties van zijn club ook open oog voor de sociale en maatschappelijke aspecten van zijn voetbalbedrijf. In dat kader zwierven de spelers de afgelopen dagen uit over de provincie Utrecht, in een optimale sfeer. Want er werd natuurlijk ook nog volop nagenoten van de imponerende zege van zondag in Amsterdam op aartsrivaal Ajax.

In Nieuwegein waren aanvoerder Willem Jansen, Patrick Joosten en Matty Willock te gast bij de familie Leida van Straten. Waar menigeen van niets wist en plotseling bekende spelers in haar tuin zagen opduiken om het geheel een goede beurt te geven. Ze was opgegeven door de buurvrouw die haar initiatief gehonoreerd zag door het drietal van FC Utrecht dat energiek de handen uit de mouwen stak.

Aanvoerder Willem Jansen legde uit waarom dit soort activiteiten door hem en zijn club worden gehonoreerd. ,,Door dit initiatief worden wij als spelers ook weer eens met beide benen op de grond gezet. Het is heel belangrijk voor ons om ook geregeld onder de mensen te komen en niet alleen in en rond het trainingveld en het stadion bezig te zijn.’’

Hetzelfde verhaal was in Houten te horen waar assistent-trainer Jean Paul de Jong en middenvelder Yassin Ayoub een partijtje voetbalden met het tweetal Joey en Naomi Rowaan. Ze werden afgelopen dinsdag van school opgehaald en gingen met De Jong, Ayoub en ook Simon Makienok naar een nabijgelegen speelveld om met elkaar sportief in actie te komen. Onlangs verloor het tweetal hun vader Michael Rowaan op 36-jarige leeftijd aan hartfalen. Hij was jeugdtrainer bij Delta Sports, ook van mijn kleinzoon Guus en bovendien een fanatiek supporter van zijn club FC Utrecht.

Yassin Ayoub was onder de indruk van de speltechnische kwaliteiten van Joey en Naomi die beiden in de jeugd van Delta Sports voetballen. ,,Maar behalve dat vond ik het geweldig om iets te kunnen terugdoen voor twee kinderen die onlangs een tragisch verlies hebben geleden,’’ aldus Yassin Ayoub. Ook Jean Paul de Jong maakte na afloop duidelijk dat zijn club naast sportieve ambities het ook van groot belang vindt om maatschappelijk een rol te spelen in stad en regio. ,,Daarom is ‘Oprecht Utrecht’ een uitstekende zaak voor iedereen die onze club een goed hart toedraagt.’’

FC-spelers Jansen, Joosten en Willock actief in de tuin van mevrouw Leida van Straten in Nieuwegein in het kader van de actie ‘Oprecht Utrecht’. (foto’s FC Utrecht)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren