UWV verhuist van Nieuwegein naar Utrecht

Op donderdag 14 maart a.s. verhuist UWV van het Werkplein Lekstroom (Nieuwegein) naar het Werkplein Utrecht Zuid (’t Goylaan) en naar de Moeder Teresalaan in Utrecht. Vanaf donderdag 14 maart wordt de dienstverlening aan werkzoekenden en werkgevers vanuit Utrecht voortgezet. UWV concentreert de dienstverlening vanaf 2015 op een dertigtal locaties in Nederland. Dat betekent dat UWV zich terugtrekt uit een groot aantal bestaande vestigingen, waaronder ook Nieuwegein. De maatregel is een gevolg van door het kabinet opgelegde bezuinigingen.

Klanten kunnen met ingang van maandag 18 maart, op uitnodiging, terecht op het Werkplein in Utrecht Zuid en op de Moeder Teresalaan. Voor een groot deel van de klanten van UWV geldt dat ze steeds vaker online door een werkcoach ondersteund zullen worden bij het vinden van werk. Dienstverlening op het regionale Werkplein zelf zal grotendeels bestaan uit workshops en trainingen, netwerkbijeenkomsten en speeddates met uitzendbureaus. Persoonlijke hulp en begeleiding blijft ook bestaan. Hiervoor kunnen klanten op dinsdagmiddag, tijdens het inloopspreekuur, terecht op Werkplein Utrecht Zuid.

UWV biedt samen met de gemeenten op Werkpleinen dienstverlening voor werkgevers en werkzoekenden. Werkgevers kunnen er terecht in hun zoektocht naar personeel, voor arbeidsjuridisch advies en arbeidsmarktinformatie. Het Werkplein biedt werkzoekenden ondersteuning bij het vinden van werk. Op werk.nl kunnen werkzoekenden vacatures zoeken en hun CV plaatsen. Werkgevers hebben de mogelijkheid online vacatures aan te bieden en kandidaten te werven.

Inwoners van de gemeenten Nieuwegein, IJsselstein, Houten, Vianen en Lopik die een bijstandsuitkering willen aanvragen, kunnen voor intakegesprekken terecht in het Stadshuis in Nieuwegein. Ze kunnen tussen 9.00 en 12.00 uur contact opnemen met het loket op het telefoonnummer: 06 31 22 67 99. Ongewijzigd blijft de eerste aanmelding via werk.nl. Inwoners jonger dan 27 jaar met een bijstandsuitkering zullen zoals gebruikelijk bediend worden door het Jongerenloket te Nieuwegein (Stadsplein 1B). Inlooptijden tussen 9.00 – 16.00 uur.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk