Katern

Jiu-jitsuka’s BSPHolland in finale World E-duo toernooi

‘De Wereld zit op slot. Maar sporters van DeMIX Fitness Nieuwegein / BSPHolland staan gewoon in de finale van het eerste World E-duo toernooi voor jiu-jitsuka’s aldus Barry van Bommel tegenover onze redactie. ‘Tja, wat moeten we anders.’ Bij dit online-toernooi worden filmpjes met verplichte aanvallen en vrije verdedigingen getoond. Een internationale jury beoordeeld dit op realiteit, attitude, controle, effectiviteit en snelheid.

Stijn Terhaar en Jo-Ann van Hillo hebben de voorrondes overleefd. Ook werd in de halve finale gewonnen van Oostenrijk: 22 tegen 22,5. ‘De finale zal komend weekend gaan tegen Rusland die in hun halve finale ook 22,5 punten behaalden. Spannend!’ aldus van Bommel.

Van Bommel: ‘Natuurlijk hebben de andere deelnemers het ook fantastisch gedaan maar kwamen net te kort voor een medaille.’ Dit waren de duo dames -12 jaar Niene Terhaa en Diya Ramsoedh, duo mix-12 jaar Dyonna Baars met Chaé Nasheed. De duo heren -14 jaar Mees de Groot en Raul vd Brink en Gaël met Chaé Nasheed. Duo Mix -14 jaar Simona Karkalasev met Gaël Nasheed.

‘Heel dicht bij de medailles waren nog Rodin Veth met Kyara van Hillo. Zij verloren met een halve punt de kwartfinale.’

 

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk