Sporten op parkeerdak in Sportpark Parkhout

Nieuwegein is al een tijd in de weer met mogelijke woningbouw nabij het Helmkruid aan de rand van Park Oudegein. Dinsdag 12 januari j.l. hield de gemeente Nieuwegein een inspraakavond voor het gebied Rijnhuizen, Sportpark Parkhout en Zandveld. De VSP heeft naar aanleiding van deze inspraakavond het idee naar voren gehaald om een eenlaagse bouwconstructie te ontwikkelen op Sportpark Parkhout met daaronder ruime parkeergelegenheid. Op het dak zijn eventueel sport- trainingsvelden of accommodaties voor de clubs te realiseren.

Ton de Mol van de VSP: ‘Een opzet als bij IKEA in Utrecht moet mogelijk zijn. Daar is de voetbalclub Faja Lobi KDS nu gevestigd nadat zij moest verhuizen vanwege de uitbreiding van IKEA aldaar.’ In tegenstelling tot wat het AD in zijn artikel van 15 januari j.l. vermeldde is en blijft de VSP mordicus tegen bouwen in het groen aan het Helmkruid. ‘Dit parkeerdek op straatniveau (maaiveld) wat wij voorstellen, kan halverwege de Parkhoutseweg gecentreerd tussen of tegen de sportvelden aan aangelegd worden’ vervolgd Ton de Mol.

Enkele bewoners hebben tijdens de inspraakbijeenkomst van 12 jan. j.l. geopperd dat een 3 laags seniorencomplex bij de tramhalte tot de mogelijkheden kon horen. De VSP heeft hier geen uitspraken over gedaan. De VSP heeft zich tijdens de gehele discussie over dit onderwerp zich op het standpunt gesteld de wens van de bewoners te respecteren.

De gemeente vind de ideeën van de VSP inspirerend en wil in navolging van de besproken initiatieven van CDA en CU een en ander doorrekenen. Enkele voordelen die door de VSP benoemd zijn betreffen o.a: Ontsluitingsweg centraal gelegen en verwijderd van bestaande woningen Helmkruid – Goede toegankelijkheid en ruim voldoende parkeermogelijkheden – Parkeerplaatsen gecentreerd en overzichtelijk – Goede bereikbaarheid hulpdiensten – Behoud van groen in het Helmkruid – Jeugdland blijft waar hij is en als duurzame gemeente stimuleert de gemeente groene daken middels subsidie. In het voorjaar 2016 zal een besluit worden genomen over de gebiedsontwikkeling.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk