Sponsorloop ten behoeve van Stichting Geinoord Maatschappelijk

Van zondag 12 juni t/m zaterdag 2 juli heeft Nieuwegeiner Rien Nijsse, voorzitter van Stichting Geinoord Maatschappelijk (SGM) het Zuiderzeepad van 474 kilometer gelopen. In deze 21 dagen liep hij elke dag met een andere meeloper. Telkens prachtig wandelweer en alle meelopers hebben ook genoten. Rien zelf nog het meest. Aan deze wandeltocht is de SGM als goed doel gekoppeld.

Rien Nijsse

Activiteiten op het sportpark van SV Geinoord
De SGM organiseert activiteiten op het sportpark van SV Geinoord en gebruikt de accommodatie op momenten dat er niet wordt gevoetbald. De SGM werkt uitsluitend met onbetaalde vrijwilligers. Iedere dinsdag is er een bijeenkomst voor 75-plussers uit Nieuwegein (elke week zo’n 50 deelnemers) met spellen, kaarten, sjoelen, biljarten, beweegoefeningen en een gezamenlijke lunch. De cliënten van Reinaerde helpen bij de lunch. Iedere donderdag een spelmiddag voor 55-plussers met kaarten, spellen en biljarten. Incidenteel een bijeenkomst voor mantelzorggezinnen.

De SGM is tot op heden mogelijk gemaakt door subsidie van acht Ouderenfondsen. Nijse: ‘Deze subsidiestroom droogt evenwel op en daarom onder meer deze actie. Het zou leuk zijn om 1 cent per kilometer, dus 4,74 te storten. Maar meer mag natuurlijk ook.’

De Stichting Geinoord Maatschappelijk is blij met iedere bijdrage. De bedragen kunnen worden overgemaakt naar NL14INGB0674972716 t.n.v. Stichting Geinoord Maatschappelijk onder vermelding van Sponsorloop Rien. ‘Onze penningmeester zal de bedragen graag registreren en de SGM gaat er in de komende tijd met de ouderen uit Nieuwegein mooie dingen meedoen’ aldus Rien Nijse.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk