Sponsorloop Lucas Galecop voor Rundu

Op donderdag 5 juni verandert de Lucas Galecop school voor een avond in een Afrikaanse school. Alle kinderen gaan sponsor lopen voor kinderen van de zusterschool Sikanduko in Rundu in Nambië in Afrika. Veel kinderen van die school komen van huis naar school met een lege maag omdat er te weinig geld is voor een ontbijt. Daarom wil de school ze graag een ontbijt aanbieden. Dat kost € 0,03 per bord pap. Ook een schooluniform kunnen ze niet betalen en dat kost ongeveer € 20,00. Het lopen van de kinderen gebeurt in etappes.

Na afloop van de loop zelf, kunnen de kinderen naar de disco in het speellokaal. Kinderen die dat niet leuk vinden, blijven op het schoolplein. Ook de ouders staan daar altijd heel gezellig met elkaar te praten. Het is altijd een erg leuke happening. Op het schoolplein worden kleine Fair Trade producten verkocht door leerlingen uit groep 7 & 8, die zelf niet meedoen aan de sponsorloop. Zo dragen ook zij hun steentje bij.

Vorige week waren Joachim en Evaristus uit Rundu in alle groepen van de Lucasschool om te vertellen over Afrika en Rundu en de kinderen op de Sikandukoschool. Zij waren hier omdat de stedenband tussen Nieuwegein en Rundu 20 jaar bestaat.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk