Sponsorbedrag reis Arie Gresnigt en Marian Bijvoet afgerond naar € 5.000

Arie Gresnigt en Marian Bijvoet kijken in Nieuwegein terug op een geslaagde reis naar twee Griekse vluchtelingenkampen, waar Arie in totaal drie keer optrad voor vluchtelingen van jong en oud. “Het waren mijn meest emotionele optredens ooit.” Ook haalden ze geld op voor hulporganisatie Connect by Music. Deze organisatie is werkzaam in de kampen. Een sponsor heeft het opgehaalde bedrag afgerond op een mooie 5.000,-.

Het echtpaar vertrok 19 juli naar Griekenland met een busje en aanhangwagen vol muziek- en clownspullen. Gresnigt trad in twee kampen op als muzikant en clown, met het plan om kinderen en hun ouders wat op te vrolijken.

In de twee vluchtelingenkampen blijven veel vluchtelingen normaal gesproken binnen in hun verkoelde woningen, wat zeecontainers zijn. Temperaturen kunnen oplopen tot boven de veertig graden. Gresnigt noemt het een ‘troosteloos decor’, met zeildoeken, tape en lappen tentdoek. Gresnigt: “Het was fantastisch dat ze door mijn optredens naar buiten kwamen, want ze raken lamgeslagen van al dat binnenblijven.” Nu stonden ze om negen uur met stoelen en banken klaar om naar Gresnigt zijn optreden te kijken, ondanks de hitte. “Ik ben zo blij dat ze eindelijk wat vermaak hadden; iets om te doen”, benadrukt Gresnigt.

Het echtpaar heeft een cheque van 5.000,- overhandigd aan de directeur van Connect by Music, Adriaan de Kok. Via deze hulporganisatie, die muziek naar vluchtelingenkampen brengt, kregen ze toestemming om op te treden in de kampen. Het bedrag haalde ze op met een crowdfundingsactie bij vooral vrienden, familie en bekenden.

Gresnigt: ‘We hebben uitgebreid gepraat over de reis en de situatie nu in Griekenland met Adriaan de Kok van Connect by Music. We hebben vandaag nog een gift gekregen van € 160,- een sponsor die het eindbedrag op € 5.000,- wilde laten uitkomen… een mooi rond bedrag!!! Adriaan liet nog eens blijken door zijn enthousiasme hoe blij ze zijn met dit eindbedrag voor Connect by Music! We willen alle Nieuwegeiners bedanken die ons gesponsord hebben voor dit mooie doel.’

Op de foto vlnr: Marian Bijvoet, Adriaan de Kok en Arie Gresnigt. Het eindbedrag is uiteindelijk € 5.000,- geworden!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren