Splitser verdwijnt als eerste uit Batau Zuid

De ondergrondse afvalcontainers voor papier en glas zijn onlangs geplaatst in Batau Zuid. Deze wijk is daarmee de eerste wijk in Nieuwegein die is voorzien van dit nieuwe systeem voor inzameling van papier en glas.

De Splitser rijdt in het kader van zijn afscheidstournee nog één rondje in Batau Zuid, daarna zal hij die wijk niet meer aandoen. Zoals bekend komt de Splitser langs op de dag dat u de groene container buiten zet. Dit houdt dus in:

Op donderdag 29 januari komt de Splitser voor het laatst langs:

In het westelijk deel van Batau Zuid (tussen de Nedereindseweg / Batauweg westzijde / Nevelgaarde en de geluidswal). Met andere woorden: de Gaardes.

In het noordoostelijk deel van Batau Zuid (tussen de Nedereindseweg / AC Verhoefweg / Noordstedeweg / Batauweg westzijde).

Op donderdag 5 februari komt de Splitser voor het laatst langs in het zuidoostelijk deel van Batau Zuid (tussen de Noordstedeweg / AC Verhoefweg / Wijkerslootweg / Batauweg oostzijde). Met andere woorden: de Rijtuigenbuurt.

U kunt papier en glas ook nu al kwijt in de ondergrondse containers. De bestaande bovengrondse glascontainers worden (of zijn reeds) verwijderd.

Wanneer is uw wijk aan de beurt?

Na Batau Zuid plaatst de gemeente containers in Batau Noord en Galecop. Werkzaamheden vinden nu plaats of zijn reeds afgerond. Daarna komen de wijken Jutphaas/Wijkersloot/Zuilenstein, Centrum en Huis de Geer aan bod. De overige wijken zijn daarna aan de beurt. Op deze pagina vindt u meer informatie over de containers in uw wijk.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk