Spinaziesla met gehakte walnoten

In deze maand vindt de laatste aanvoer van verse spinazie van de koude grond plaats. Spinazie is een “multi-inzetbare” groente, die in tal van gerechten verwerkt kan worden. In deze eenvoudige sla komt de rauwe spinazie goed tot zijn recht. Een fris bijgerecht met weinig calorieën.

Nodig:
1 flinke hand verse spinazieblaadjes
½ krop icebergsla
1 sjalotje
2 kleine tomaten
1 handje gepelde walnoten

Dressing:
3 eetlepels magere fritessaus
1 ½ eetlepel magere kwark of magere yoghurt
(versgemalen) peper
zout
evt. wat citroensap

Extra: evt. een sladroger

Zoek de spinazieblaadjes uit op mooie gave blaadjes totdat je een flinke handvol hebt.
Was ze en laat ze goed uitlekken (draai ze eventueel droog in de sladroger).
Snij de icebergsla in dunne reepjes, was ze kort, laat goed uitlekken of draai eventueel ook droog in de sladroger.
Pel en snipper het sjalotje.
Schep sla, spinazie en sjalot door elkaar in een slaschaal.
Was de tomaten, verwijder de harde kerntjes en snij in stukjes.
Leg de tomaat op de sla.
Klop een dressing van de fritessaus, kwark of yoghurt en zout en peper.
Proef even of er eventueel wat druppels citroensap bij moeten.
Schep de dressing op de sla.
Hak de walnoten grof en schep ze over de dressing en de sla.
Serveer de sla bij de hoofdmaaltijd of lunch.

Variaties:
– Strooi geroosterde pijnboompitten over de sla in plaats van walnoten.
– Verbrokkel stukjes feta-kaas over de tomaten op de sla, of wat piepfijn verbrokkelde oude, pittige kaas.
– Voeg eventueel een klein handje rucolasla toe voor nog meer aroma.
– Ook heel lekker, enkele kleingesneden partjes sinaasappel door de sla scheppen.
– Roer ca. ½ eetlepel (grove) mosterd door de dressing.
– Te weinig sla? Neem 1 ½ of 2 maal de ingrediënten

Bijgerecht of lunchgerecht
Tijd: ca. 15 minuten
Bron: eigen recept

Vragen, opmerkingen of suggesties? olgahansen@pen.nl

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk