Speelse giraffen te zien in het Atrium van het Stadshuis van Nieuwegein

Vanaf maandag 3 april tot eind mei zal in het Atrium van het Stadshuis van Nieuwegein een tweetal kunstobjecten te zien zijn van de Nieuwegeinse beeldend kunstenares Marie-Louise Wijsmuller. Het gaat om twee elegante giraffen van elk 2.20 meter hoog die op speelse wijze verbeeld zijn en liggend hun omgeving verlevendigen.

Marie-Louise Wijsmuller, geboren in Rosmalen, maakt figuren geïnspireerd door mens en dier, gemaakt van textiel, keramiek en/of metaal. Het materiaal dat zij kiest heeft invloed op het werkproces en voegt iets essentieels toe aan het beeld dat ze wil creëren. Zij is altijd op zoek naar een verbinding tussen de uiterlijke en een innerlijke wereld.

Wijsmuller: “Ik houd van de kleurenrijkdom en aaibaarheid van textiel, het imposante en stoere van metaal, de uitdrukkingskracht en gewilligheid van klei. Het materiaal dat ik kies heeft invloed op het werkproces en voegt een essentie toe aan het beeld dat ik wil creëren. Hoe dan ook ben ik altijd op zoek naar een verbinding tussen de uiterlijke en innerlijke wereld.”

Marie-Louise Wijsmuller is altijd op zoek naar een verbinding tussen de uiterlijke en een innerlijke wereld. De kunstobjecten zijn vrij te bezichtigen tijdens de openingsuren van het Stadshuis in de binnenstad van Nieuwegein.

Foto: Alex van Empel

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk