Speeddatemarkt statushouders en vrijwilligerswerk druk bezocht

De speeddatemarkt, georganiseerd door MOVactor voor statushouders en vrijwilligersorganisaties, is op 14 maart jl. druk bezocht. Tijdens deze speeddatemarkt konden vrijwilligersorganisaties uit Nieuwegein zich presenteren en in gesprek gaan met statushouders. Zo konden de statushouders, vluchtelingen met een verblijfsvergunning, informatie verzamelen over vrijwilligerswerk in Nieuwegein. ‘Vrijwilligerswerk is een goede manier om je omgeving te leren kennen en helpt bij de inburgering’ aldus MOvactor.

In een vol Buurtplein aan de Ratelaar in Nieuwegein zuid deden zo een 10  vrijwilligersorganisaties mee waaronder de Kledingbank 4 Nieuwegein. Marion van Roessel van de Kledingbank: ‘Het was goed om een avond te organiseren waar zowel vrijwilligersorganisaties als statushouders aan deel konden nemen. We hadden alle tijd om te vertellen wat we doen en er werd goed geluisterd en vragen gesteld. Voor ons is het belangrijk dat ook statushouders kunnen komen werken bij ons.  Statushouders maken gebruik van de Kledingbank en  het is fijn om deze nieuwe Nieuwegeinse bewoners ook op een andere manier te leren kennen.’

De Kledingbank heeft nog geen vaste afspraken kunnen maken met een vrijwilliger omdat de Kledingbank momenteel druk is met de verhuizing naar het nieuwe pand aan de Vredebestlaan in Jutphaas. Zes mensen hebben wel serieuze interesse getoond en zullen langskomen zodra de vestiging op de Vredebestlaan geopend is.

Truus van Wijk en Marion van Roessel van de Kledingbank 4 Nieuwegein tijdens de speeddatemarkt

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk