Spannende oefening op 2 november: clinic observeren voor actieve Nieuwegeiners

Als deelnemer aan Burgernet of Waaks of als lid van een buurtpreventie- of
signaleringsteam doen al veel inwoners actief mee om verdachte situaties te melden en verdachten te vinden. Hiermee worden meer woninginbraken voorkomen en vaker verdachten op heterdaad gepakt. Omdat het deze week van 10 tot en met 16 oktober ‘de week van de veiligheid’ is heeft de gemeente Nieuwegein, in samenwerking met het OM en de politie, een spannende clinic gepland. Deze zal worden gehouden op woensdag 2 november aanstaande. In de clinic ‘Observeren voor actieve Nieuwegeiners’ kunt u leren wat o.a. een verdachte situatie is, hoe u een signalement moet omschrijven of hoe u verdachte situatie onopvallend kunt observeren.

Tijdens deze clinic zullen de wijkagenten zich aan u voorstellen en geven ze uitleg over hun rol in de wijk. Tevens is er ruimte voor vragen en interactie. Aan de clinic kunnen maximaal tachtig deelnemers meedoen en vol=vol. Meedoen? meld u zich dan aan door een e-mail te sturen naar veiligheid@nieuwegein.nl onder vermelding van ‘Clinic.’

In het kader van de ‘week van de veiligheid’ heeft de gemeente Nieuwegein een veiligheidskrant uitgegeven. De krant is gemaakt met de bedoeling om u te informeren over allerlei zaken, zoals wie uw wijkagent is en welke telefoonnummers u gebruikt als er iets aan de hand is en zal binnenkort op uw mat vallen. Niet ontvangen? Download hem dan hier.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk