SP wil opheldering over wapenvondst

De SP in Nieuwegein wil van het college weten waarom er bijna een week is gewacht met het naar buiten brengen van het nieuws over de grote wapenvondst aan de Weverstedehof.

De partij vraagt zich af of er rekening is gehouden met een risico voor de bewoners in de directe omgeving van de garageboxen. Ook wil de SP weten of bewoners met vragen bij de gemeente terecht kunnen.

Volgens de Socialistische Partij is de gemeenteraad tot op heden niet ingelicht over de wapenvondst. “Wij willen weten waarom er bijna een week is gewacht met het naar buiten brengen van de wapenvondst. Is er rekening gehouden met een risico voor de bewoners in de directe omgeving van deze garageboxen?”, aldus SP-fractievoorzitter Annie van den Heuvel.

In een zogeheten artikel 42 brief vraagt de SP onder meer ook aan het college: “Was de burgemeester al eerder dan 15 juli op de hoogte over de mogelijke verdachten? Kunnen bewoners met eventuele vragen bij de gemeente terecht? Is er voorlichting geweest naar de bewoners na de inval?”

De politie meldde dinsdag voor het eerst over de enorme wapenvondst in Nieuwegein. De politie vond op 15 juli in twee kluizen zeker zestig pistolen en revolvers en 36 automatische wapens. In totaal zijn acht verdachten uit Utrecht, Nieuwegein, Wijk bij Duurstede en Tiel opgepakt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren