SP vraagt aandacht voor ‘Huur te Duur’

Op zaterdag 4 juli is de SP afdeling Nieuwegein aanwezig op het nieuwe plein van City Plaza (11.00-15.00 uur). Zij vragen aandacht voor de campagne ‘Huur te Duur’.

In 25 jaar tijd zijn de huren met 62 procent gestegen. Als het zo doorgaat, zal een miljoen mensen te weinig geld overhouden om van te kunnen leven. Op 1 juli zullen huurders weer geconfronteerd worden met een huurverhoging. Het kabinet blijft namelijk vasthouden aan de extra belasting die verhuurders moeten betalen en de inkomensafhankelijke huurverhoging. Deze maatregelen zijn afgesproken in het Woonakkoord waar ook D66, ChristenUnie en SGP zich aan hebben verbonden.

De SP wil de extra belasting voor verhuurders, de verhuurdersheffing, in drie jaar tijd afschaffen. De extra belasting wordt doorberekend in de huurprijs en gaat ten koste van de huurder. Nu verdwijnt de verhuurdersheffing op de grote hoop; beter kan het geld ten goede komen aan de huurders, bijvoorbeeld door betaalbare woningen te bouwen en de neerwaartse spiraal te doorbreken.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren