SP-raadslid Nine Kooiman naar Den Haag?

Het 29-jarige Nieuwegeinse SP-raadslid Nine Kooiman maakt een kans om, bij de komende Tweede Kamerverkiezingen op 9 juni aanstaande, tot Kamerlid te worden gekozen. Met haar 15de plaats op de kandidatenlijst is Kooiman de hoogste nieuwkomer op de lijst.

Toen Kooiman in Nieuwegein kwam wonen zat de SP nog niet in de gemeenteraad, maar werd ze wel actief voor deze partij. Vanaf 2006 was zij commissielid SOC in de Nieuwegeinse politiek. Vanwege haar achtergrond in de jeugdhulpverlening werd zij twee jaar geleden gevraagd als fractiemedewerker voor de Kamerfractie. Daarbij werkt zij intensief samen met het Kamerlid Marianne Langkamp. Maart van dit jaar werd Nine Kooiman gekozen in de Nieuwegeinse gemeenteraad. Via het zogenaamde talentenklasje van haar partij werd zij vervolgens gevraagd voor een plaats op de landelijke kandidatenlijst.

Hoewel een dergelijke dubbelfunctie wel is toegestaan, stopt Nine Kooiman met het raadswerk wanneer zij gekozen wordt in de Tweede Kamer. ”Dan bestaat de kans dat zaken maar half worden gedaan.”

Komende week is Kooiman nog op campagne in het land. Het ene moment in Dokkum, vervolgens in Leiden of op de Utrechtse Heuvelrug.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk