SP pleit voor heldere declaratieregels

Deze week vroeg de fractie van de SP in Nieuwegein om eenduidige regels voor het declareren van fractiekosten. De accountant die de ingediende rekeningen van de partijen had bekeken, gaf ook aan dat de regels behoorlijk onduidelijk zijn momenteel. De SP diende in eerste instantie een aantal declaraties in die in overleg met de griffie weer ingetrokken werden. Het bleek niet eenvoudig om de gestelde regels voor de declaraties te interpreteren. Uiteindelijk betaalde de SP een aantal rekeningen zelf. Hierdoor ontstonden er geen problemen met de accountantscontrole.

Fractievoorzitter Stekelenburg: ‘Na wat discussie besloten we een aantal declaraties in te trekken. Er kon niet goed bepaald worden of ze toegestaan zijn binnen de regels. Met van name kosten die met verkiezingen te maken hebben, is het niet duidelijk wat er wel en niet mag. Omdat we veel op straat staan, gebruiken we bepaalde materialen niet alleen in verkiezingstijd. Dat leverde discussie op’. In het accountantsrapport over de raadsvergoedingen wordt nu voorgesteld om betere criteria op te stellen voor de declaraties. SP is hier een groot voorstander van.

SP stelde eerder voor om de Raadsvergoedingen te korten om een bijdrage te leveren vanuit de raad aan de bezuinigingen. Dat verzoek vond weinig weerklank in de Raad.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren