SP Nieuwegein: ‘Bewoners Vreeswijk ontevreden over aanpak Mitros’

De SP in Nieuwegein heeft via een enquête onder de bewoners van de Tramstraat, de Margrietstraat en de Irenstraat geïnventariseerd wat men vindt van de voorgenomen sloopplannen in hun buurt. De enqueteuitslagen leveren volgens de SP in Nieuwegein een beeld op van slechte communicatie vanuit Mitros en grote onzekerheid over de terugkeer na de eventuele sloop. Ook de noodzaak van sloop wordt,  aldus de SP, in twijfel getrokken.

Fractievoorzitter Martijn Stekelenburg licht de enquête toe: ‘Mensen zijn onzeker over hun toekomst. Mitros geeft geen duidelijkheid over de terugkeer na de sloop. Veel mensen hebben zelf geïnvesteerd in hun woningen omdat Mitros dat niet deed. Die investeringen zijn ze nu kwijt. De noodzaak voor sloop wordt niet onderschreven, sommigen twijfelen zelfs of renovatie nodig is. Het is een hechte buurt met mensen die daar samen oud willen worden. Dat dreigt nu in gevaar te komen’.

Enkele citaten uit de reacties over Mitros: ‘Er is geen eenduidige communicatie. Het is niet duidelijk en je krijgt misleidende antwoorden op je vragen’. ‘Ik vind het schandalig hoe Mitros te werk gaat! Ze proberen nu de bewoners uit te spelen om hun plannen door te zetten’.

De SP zal proberen samen met de bewoners te strijden voor een harde terugkeergarantie. Maar eerst moet het duidelijk worden of renovatie niet een veel betere optie is.

Aankomende maandag 15 en dinsdag 16 juni, houdt Mitros twee buurtgesprekken over de sloopplannen in Vreeswijk. Lees hier meer over dit onderwerp.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren