SP krijgt steun voor motie Huur te Duur

De SP heeft in de gemeenteraad van 26 maart een motie ingediend – mede namens de PvdA, GroenLinks en de VSP – om aandacht te vragen voor de hoge huren. In Nieuwegein zijn vorig jaar meer huisuitzettingen geweest dan in het jaar daarvoor. Dit in tegenstelling tot de landelijke cijfers, waar woningcorporaties juist inzetten op minder huisuitzettingen.

Fractievoorzitter Annie van den Heuvel: “Veel huurders in Nieuwegein hebben te maken met een huurachterstand. De huurverhoging van aanstaande juli zal voor veel huurders een groot probleem opleveren. De SP heeft hierover veel meldingen binnen gekregen. Vooral voor gezinnen met kinderen is een huisuitzetting een drama.”

Om hier verandering in te brengen roept de SP het college op om zich in te zetten voor minder huisuitzettingen in 2015. Dit kan onder andere door te helpen met snellere bemiddeling bij huurachterstanden. Ook wil de SP dat het college zich inzet om afspraken te maken met de woningcorporaties om de huurverhogingen in 2015 beperkt te houden of bij voorkeur te bevriezen.

De wethouder heeft toegezegd zich hiervoor in te zetten. De woningscorporaties zullen de huren in Nieuwegein in ieder geval niet verhogen met het landelijk toegestane percentage van 2,5 % voor huishoudens met een inkomen tot 34.229 Euro per jaar, maar hier ver onder blijven.

De motie is in de raad aangenomen met 16 stemmen voor en 15 stemmen tegen. Tegen stemden de Christen Unie, het CDA, Ieders Belang en de VVD. Naast de indieners steunde ook D66 deze motie. Stadspartij Nuwegein was bij deze stemming laat op de avond niet meer aanwezig.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren