SP: Belangrijke opleiding voor jongeren blijft behouden!

De SP afdelingen Nieuwegein en Utrecht hebben vorig jaar een stevige vuist gemaakt en het resultaat mag er zijn: De Entree XL opleiding van ROC Midden Nederland is behouden! Uit eerdere plannen van het ROC Midden Nederland en de gemeente Utrecht bleek dat men deze studierichting van de hand wilde doen. De SP vindt het van groot belang dat deze opleiding blijft bestaan.

Marian Bijvoet uit Nieuwegein: “Samen met de SP afdelingen in de regio mogen we trots zijn dat we deze vorm van onderwijs, waar iedereen met hart en ziel aan werkt, als regio hebben weten te behouden. Hierdoor verhogen we de kans dat deze kwetsbare jongens en meiden een goede plek krijgen op de arbeidsmarkt.”

De Entree XL opleiding begeleidt jongeren met een IQ tussen de 60-80. Uit onderzoek van de Universiteit Utrecht blijkt dat de Entree XL opleiding deze moeilijke groep jongeren een grote kans op een baan biedt. Na afloop van de opleiding houden negen van de tien jongeren er een vaste baan aan over.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren