Snelheidsduivel in Nieuwegein belt zelf woedend met 112

Agenten hebben gisterochtend een einde gemaakt aan een dollemansrit door Nieuwegein en omgeving. De verdachte automobilist belde zelf in een woedende bui het alarmnummer, met de mededeling dat hij nooit voor de politie zou stoppen.

Politie Nieuwegein deelt op Facebook een uitvoerig blog. De verdachte kwam voor het eerst in beeld toen een oplettende burger rond 09.30 een asociale automobilist bij de McDonalds op Laagraven zag. Bovendien had hij de kentekens van zijn zwarte auto verwisseld. Een zoektocht door de stad leverde in eerste instantie niks op.

CONTACT MET 112
Rond 10.30 uur kreeg de politie een melding binnen over een auto van hetzelfde type, die een andere automobilist had klemgereden. De wagen zou met hoge snelheid over de weg scheuren, zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Ondertussen belde de bestuurder van de gezochte auto zelf ook 112. Hij gaf in duidelijke bewoordingen aan erg boos te zijn en dat hij ‘nooit zou stoppen voor politie’.

Toen de verdachte bij De Meern de A12 opreed en vervolgens de A2 in zuidelijke richting nam, kon de politie hem onderscheppen. Hij reed op de snelweg met 180 kilometer per uur en ging van de ene kant van de weg naar de andere.

AANGEHOUDEN
“Ik moet zeggen dat ik op dat moment even een oppepper kreeg van een adrenalinestoot”, aldus de agent in zijn blog. “Ik merkte aan mezelf en aan mijn maatje dat we dit voertuig erg graag wilden laten stoppen. Uiteraard moesten we wel rekening houden met onze eigen veiligheid, die van de andere weggebruikers, de collega’s en de bestuurder van de betreffende auto. Maar het was zeker even spannend!”

Bij afslag Nieuwegein-Zuid slaat de snelheidsduivel weer af, de bebouwde kom in. Daar kunnen de agenten hem klemrijden. “We zien een persoon uit de auto stappen en met zijn handen gebaren maken van ‘kom maar’. Hierbij slingert hij ook nog wat verwensingen naar ons.” De man is aangehouden en afgevoerd naar het arrestantencomplex in Houten.

Bron: RTV Utrecht

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren