Sneak preview in Buurtplein Batau

Afgelopen dinsdag 2 april droeg Stichting de Nieuwe Baten het nieuwe wijkcentrum in Batau over aan MOvactor. Leden van de VvE Park View – de Nieuwe Baten, de voorzitters van de wijkplatforms Batau Noord en Zuid en de medewerkers van MOvactor zelf konden alvast een kijkje nemen in het nieuwe ‘Buurtplein.’ Buurtplein Batau opent officieel op zaterdag 25 mei aanstaande. “Dat zal een dag van inspannen, ontspannen en ontmoeten worden. Want daar gaat het over in onze nieuwe centra. Het worden sociale verkeerspleinen in de wijk. Waar je natuurlijk ook lekker kunt eten en drinken”, aldus Horeca-manager Remy van Engelen van MOvactor tijdens de sneak preview.

Lovende woorden van de aanwezigen aan het adres van Van Engelen. “Dus wij kunnen ook een maaltijd bestellen?”, vraagt een nieuwsgierige bewoner. “Ja hoor, we verplaatsen FAIR’S van het Stadshuis naar dit Buurtplein. We zijn elke dag open en u kunt bij FAIR’S een maaltijd bestellen of liever nog, gewoon komen eten”, zegt een zichtbaar trotse Van Engelen.

Tijdens de informatieavond voor de bewoners van de Nieuwe Baten, aansluitend aan de sneak preview, werd gevraagd naar de komst van het gezondheidscentrum. Bewoners in de wijk willen de voorzieningen graag dicht bij elkaar, onder 1 dak. MOvactor directeur Dennis Duiker laat weten dat hij in gesprek is met de huisartsen, maar het nog steeds onzeker is of zij voor de Nieuwe Baten zullen kiezen. “Maar als het aan mij ligt, gaan we morgen nog hier met de dokters samenwonen”, aldus Duiker.

Tot vreugde van de aanwezigen, zal ook bibliotheek De Tweede Verdieping in het Buurtplein Batau diensten beschikbaar stellen. ‘De bibliotheek dichtbij’ is het motto. Naast alle online diensten voor iedereen, komt de bibliotheek met een kleine collectie boeken speciaal gericht op jonge kinderen en ouderen uit Nieuwegein-Noord.

Iedereen die online zijn of haar boeken reserveert uit de collectie van de bibliotheek, kan deze voortaan ook dichtbij huis in het buurtplein afhalen. Boeken en andere materialen die geleend zijn in De tweede verdieping in het Stadshuis of bij het buurtplein, kunnen hier nu ook eenvoudig terug worden gebracht. Er wordt verder hard gewerkt aan het ontwikkelen van een directe communicatie met de bibliotheek vanuit het buurtplein. De medewerkers van de bibliotheek kunnen dan ter plekke helpen of adviseren.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk