Snak jij ook naar een verkoelende, groene tuin?

Verlang je ook naar de schaduw van bomen en de koelte van water? Weet je dat je door allerlei eenvoudige maatregelen je tegeltuin kan omtoveren in een groene oase?

Door tegels uit de tuin te halen, de schutting te vervangen voor een heg, meer bomen, meer (wilde) planten en meer gras wordt het minder warm in en om je huis. Bovendien kan het regenwater van heftige onweersbuien beter weglopen door de grond.

Tijd voor aanpassingen aan een veranderend klimaat
In Nieuwegein hebben we vooral last van hele heftige regenbuien en hete dagen. Veel inwoners hebben er al iets aan gedaan, zoals de aanleg van een tuintje langs de gevel van het huis, meer groen in de tuin of een groen dak. Dat is hard nodig, want de tuinen van Nieuwegein zijn heel belangrijk om de stad leefbaar te houden.

Subsidie groene daken
Een groen dak helpt wateroverlast voorkomen, doordat het na een heftige regenbui water opslaat en langzaam afvoert. De gemeente Nieuwegein geeft bijvoorbeeld subsidie voor groene daken.

Maak uw tuin groener
Hoe meer groen, hoe beter het water kan wegstromen. Een watervriendelijke tuin is voor minstens 60% beplant. Het regenwater kan in de groene zachte bodem wegstromen. Bovendien houden planten de tuin koel op hete dagen. U kunt denken aan waterdoorlatende of -afstromende bestrating, een waterdoorlatend terras, vijvers, infiltratieputten en regentonnen.

Dus vragen we jou: wat ga jij dit jaar doen aan een klimaatproof Nieuwegein? Het mag klein of groot zijn en we willen je er graag bij helpen. Kijk op deze website voor alle acties en meer informatie.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk