Smakelijke verhalen tijdens een heerlijke Voorleeslunch

Elke laatste woensdag van de maand is er vanaf 11.00 uur een Voorleeslunch voor senioren. Tijdens deze Voorleeslunch kunt u genieten van de mooiste, korte verhalen met kostelijke lunch.

Ter gelegenheid van de Poëzieweek, die dit jaar wordt gehouden van dinsdag 30 januari t/m woensdag 5 februari, start de voorleeslunch met een bijzondere dichter: Esther Jansma (1958). Zij leest voor uit eigen werk.

Jansma debuteerde in 1988 als dichteres met de bundel Stem onder mijn bed, waarin zij graaft in haar eigen persoonlijk leven en herinneringen oproept. In 1999 werd de bundel Hier is de tijd bekroond met de prestigieuze VSB-Poëzieprijs. Jansma beschrijft haar onderwerpen, van de tijd tot de beschaving, met afstand en tegelijkertijd een grote nabijheid. Zij dicht over gebeurtenissen die haar wezenlijk raken, maar wordt nooit sentimenteel. In 2014 ontving zij de C.C.S. Croneprijs, de literatuurprijs van de stad Utrecht. Naast dichter is Jansma ook doctor in de dendrochronologie. Aan de hand van koolstofdatering bepaalt zij de ouderdom van archeologische vondsten.

Deelname aan de Voorleeslunch is gratis en alleen voor bibliotheekleden. Het aantal plaatsen is beperkt en vol=vol. Aanmelden kan via actie@detweedeverdieping.nu o.v.v. Voorleeslunch en de datum.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren