Katern

Sluizenloop Nieuwegein op 11 september 2022 weer van start

Op zondag 11 september zal in Vreeswijk voor de 46-ste keer de Sluizenloop worden gehouden. De laatste Sluizenloop werd 15 september 2019 gelopen, daarna was het Corona dat roet in het eten gooide en kon het evenement twee jaar niet plaatsvinden. De organisatie (Atletiekvereniging Atverni) laat nu weten dat de inschrijving voor deze loop weer is geopend voor dit jaar. Wil je meelopen? Geef je dan op voor vrijdag 9 september via het inschrijfformulier.

Bewegen is goed voor je lichaam en een gezond lichaam zorgt voor een gezonde geest. Daarom wil Atverni, de atletiekvereniging van Nieuwegein, dat meer inwoners van Nieuwegein en gemeenten in de buurt structureel gaan hardlopen. Daarin staat Atverni niet alleen. SportID Nieuwegein heeft namens de Gemeente Nieuwegein als doel meer inwoners in beweging te krijgen. Zij willen dat bereiken door alle inwoners de mogelijkheid te bieden om aan sport- en beweegactiviteiten deel te nemen. Atverni biedt loopgroepen op alle niveaus ervaren en gediplomeerde trainers en een uitstekende accommodatie met bijvoorbeeld een atletiekbaan.

Je kunt één of meer kinderen inschrijven voor de kinderloop of de jeugdloop of voor de wedstrijd- en recreatieloop van 5 km of 10 km. Houders van de Stadspas Nieuwegein mogen gratis deelnemen op vertoon van hun Stadspas.

Elke deelnemer die tijdig de finish haalt, krijgt een mooie herinneringsmedaille. Bovendien zijn er ook dit jaar, zowel bij de Kinderloop als bij de Jeugdloop, weer mooie bekers voor de drie snelste jongens en de drie snelste meisjes.

Voor kinderen van basisscholen is er de mogelijkheid om mee te doen aan het scholenklassement. Kinderen t/m 7 jaar lopen 1 km en oudere kinderen 2 km. Als er in één of beide van deze categorieën minimaal 3 jongens en 3 meisjes meedoen, doet de school al mee aan het scholenklassement. De winnende school zal op een gepast moment persoonlijk gefeliciteerd worden met daarbij de overhandiging van de beker.

Het parcours
Wil je het parcours in detail bekijken. Ga dan naar de website van de Sluizenloop, kies van het hoofdmenu de optie ‘Deelnemers’ en van dat menu de optie ‘Parcours’.

De Kinderloop telt één ronde door het dorp, de Jeugdloop twee ronden. Het parcours is: Oude Sluis, Lekstraat, Dorpsstraat, Koninginnenlaan, Rijnlaan, Merwedestraat, Wierselaan, Vaartstraat, Rijnlaan, Wierselaan, Gildenborglaan, Fortweg, Frederiksoord, Oude Sluis.

Het parcours voor de wedstrijd- en recreatieloop van 5 km gaat eerst een ronde door het dorp waar vervolgens het parcours verder gaat richting de Prinses Beatrix sluizen. In het parcoursoverzicht is dit te volgen aan de blauwe en oranje routes.

Het parcours voor de 10 km zal eerst twee keer een ronde door het dorp gaan en daarna twee keer de oranje route volgen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk