Geslaagde bijzondere fietstocht door Nieuwegein met jubilerende Arie Liefhebber

Afgelopen zondag reed Arie Liefhebber, eigenaar van Fietsliefhebber aan de Waardijnburg met een aantal klanten een rondje Nieuwegein. Dit ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van de fietswinkel op winkelcentrum Muntplein. Niet zomaar een fietstochtje maar een bijzondere.

Wie denkt dat Nieuwegein zich niet leent voor een mooie tocht heeft het mis. Arie Liefhebber had de Nieuwegeinse schrijver/dichter Ton de Gruijter gevraagd om hun gids te zijn. Ton schreef namelijk al eerder in één van zijn boekjes over deze 30 km lange rit vol met interessante onderwerpen en plaatsen. Zo hielden ze regelmatig stil bij die plaatsen waar Ton alle info gaf en een gedicht voor las.

Een ‘korte pauze en een mooi verhaal‘ laat Arie weten aan onze redactie. ‘Alle deelnemers waren verrast om te merken dat hoe goed ze Nieuwegein ook kenden ze toch op ‘nieuwe’ plekjes kwamen’,  aldus Liefhebber.

De gemeenschappelijk noemer van het geheel was niet alleen dat het allemaal fietsliefhebbers zijn die mee reden maar dit deden zij ook nog eens op een echte LIEFHEBBER fiets. ‘Nog nooit kwamen er eerder zoveel ‘LIEFHEBBERS’ op 1 dag bij elkaar dat moesten we dus wel vastleggen’ gaf Arie aan.

Aan het eind van de rit kregen alle deelnemers een lekker flesje ‘fiets wijn’ en een boek van Ton de Gruijter mee als aandenken aan deze gezellige rit. ‘Een mooi initiatief waar volgend jaar een vervolg op gaat komen’ zo laat Arie Liefhebber weten.

Edward van Cuijlenborg maakte bovenstaand videoverslag voor ons van de bijzondere tocht door Nieuwegein.

De Nieuwegeinse schrijver/dichter Ton de Gruijter leest een gedicht voor bij de Plofsluis, één van de punten waar stil werd gestaan om te genieten van zijn dichtkunst

 

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren