Slotdag actie ‘Koop groen, natuurlijk doen’

Op 28 september vindt de afsluiting plaats van de twee weken durende actie op winkelcentrum De Batau in Nieuwegein ‘Koop Groen, Natuurlijk Doen’. Veel mensen vinden milieubehoud belangrijk, maar houden zich veelal niet zo bezig met de vraag hoe ze zich daarvoor daadwerkelijk zouden kunnen inzetten. Daarom hebben de ondernemers van winkelcentrum De Batau in samenwerking met de gemeente Nieuwegein de consumenten gedurende twee weken op allerlei manieren geprobeerd te attenderen op hun ‘groene’ producten in de winkel.

Op de slotdag begint om 14.00 uur op het Muntplein de modeshow ‘Mode uit afval’. De afgelopen twee weken hebben de kinderen onder begeleiding van de Nieuwegeinse kunstenaar John Prins kleding en accessoires uit oude afgedankte kleding en afval gemaakt. Aansluitend maakt wethouder van milieu Corrie van Rooijen de winnaars van de ballonnenwedstrijd en kleurplatenwedstrijd bekend.

Van 12.00 tot 15.00 uur vinden er nog allerlei andere gratis activiteiten plaats zoals een spellenparcours met onder andere een afvalklimwand, een klikowedstrijd en een knutselkraam waar kunst uit afvalhout gemaakt kan worden. Ook is de afdeling stadsreiniging met een grote vuilniswagen en een aantal mensen aanwezig. De kinderen die het gehele parcours afleggen kunnen op vertoon van hun deelnamekaart gratis popcorn halen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk