Dranghekken weer gratis voor organisatoren

Dranghekken en andere veiligheidsmaatregelen worden weer gratis beschikbaar gesteld door de gemeente. Organisatoren van evenementen kunnen vanaf deze maand weer terecht bij een ambtenaar die hen langs de gemeentelijke molen helpt bij het aanvragen van vergunningen voor hun evenement. Dit is het resultaat van intensief overleg tussen organisatoren en wethouder Blom. Al eerder sprak de gemeenteraad zich uit over het kader van het nieuwe evenementenbeleid.

Het verzoek van een aanspreekpunt bij de gemeente en lagere kosten voor veiligheid kwam van organisatoren van Nieuwegeinse evenementen zelf.
Organisaties, zoals in Vreeswijk, de Kunstmarkt in Jutphaas of enkele braderieën kregen de afgelopen jaren te maken met hoge organisatiekosten. Het ging al gauw om honderden euro’s extra. De gemeente bracht deze veiligheidskosten in rekening. “Vaak ging het om gesubsidieerde activiteiten, waardoor het overkwam als het rondpompen van geld,’ zegt wethouder Renee Blom in een reactie. ‘We nemen nu een meer faciliterende rol aan. Voor evenementen is in Nieuwegein ruimte, mits het veilig gebeurt en volgens de eisen rond openbare orde. We kijken meer dan voorheen naar mogelijkheden in plaats van aangeven dat iets niet kan.”

Een goed plan, veiligheid en openbare orde zijn de belangrijkste punten om faciliteiten als dranghekken beschikbaar te krijgen van de gemeente. De nieuwe houding van de gemeente valt in goede aarde bij evenementenorganisaties in Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren