Sloop Woonzorgcentrum Zuilenstein kan verder op 8 januari 2018 als alles meezit

De sloop van het voormalig Woonzorgcentrum aan de Diepenbrocklaan in de wijk Zuilenstein is al enige tijd stilgelegd. De vondst van asbest heeft roet in het eten gegooid van de verbouwingsplannen op deze lokatie. We hebben hier eerder over geschreven. Asbest en Nieuwegein zijn geen goede combinatie. Als alles meezit kan de sloop verder gaan op 8 januari worden hervat.

Lange tijd was het onduidelijk wie de eigenaar was van het pand. Mitros wees naar Zorgspectrum en Zorgspectrum gaf op haar beurt aan ook niet de eigenaar te zijn. Ook de gemeente Nieuwegein wist niet wie de eigenaar was. Nu is duidelijk geworden dat toch Zorgspectrum verantwoordelijk is voor de sloop van het pand. Pas na de sloop en de schone oplevering wordt Mitros eigenaar van de grond. Zij zal dan daar een een nieuw Woonzorgcomplex bouwen met een huisartsenpraktijk.

De gemeente Nieuwegein heeft onze redactie laten weten: “De sloop heeft enige vertraging i.v.m. asbeststroken tussen de aanhechting van de wanden en de vloeren. Deze asbeststroken konden eerder niet opgemerkt worden aangezien er overheen gestuct en geschilderd is. De sloper heeft een methode gevonden om het resterende asbest af te voeren. Deze methodiek is afgelopen vrijdag voorgelegd aan een hogere veiligheidskundige (HVK-er). Deze week toetst hij of deze methodiek mogelijk is en stelt aan de hand daarvan een adviesrapport op, zodat we dit op 2 januari kunnen indienen bij de gemeente Nieuwegein ter goedkeuring. Als de gemeente akkoord is zal de sloper op 8 januari de werkzaamheden hervatten en is de verwachte slooptijd 10 weken.”

Voor de sloop van het gehele pand heeft Zorgspectrum eerder dit jaar een sloopmelding ingediend bij de gemeente Nieuwegein met een asbestinventarisatie rapport. Vervolgens beoordeelt handhaving en toezicht of de voorgestelde asbestverwijdering volgens protocol wordt uitgevoerd.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren