Sloop voormalig drinkwaterproductiebedrijf in Nieuwegein

In opdracht van Vitens realiseert Dusseldorp Infra, Sloop en Milieutechniek de sloop en bodemsanering op de voormalige productielocatie aan het Hooglandse Jaagpad in Nieuwegein. De nieuwe terreininrichting legt het bedrijf samen met zusterbedrijf Van Wijk Nieuwegein aan. Vandaag maandag 21 oktober zijn de sloopwerkzaamheden begonnen.

Van sloop tot aanplant groen
Het voormalige productiebedrijf voldeed niet meer aan de eisen. Daarom heeft Vitens de afgelopen jaren een nieuw drinkwaterproductiebedrijf op dezelfde locatie gebouwd. Deze is inmiddels in gebruik en levert jaarlijkse zo’n 2,5 miljoen m3 zachter water aan de inwoners van IJsselstein. Dusseldorp heeft de opdracht gekregen de oude productielocatie te ontmantelen, waarbij de monumentale watertoren intact moet blijven. Dit betekent slopen met precisie, waarbij we de vrijkomende materialen gescheiden afvoeren voor optimaal hergebruik.

Na de verwijdering van de gebouwen saneren we de aanwezige vervuilingen in de grond en richten we samen met Van Wijk Nieuwegein het terrein opnieuw in. Hiervoor leggen we bestrating aan, plaatsen een houten voetgangersbrug en planten de groenvoorzieningen. De communicatie en het omgevingsmanagement pakken we samen met Vitens op.

 

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren