Nieuw drinkwaterproductielocatie Nieuwegein in gebruik genomen

Drinkwaterbedrijf Vitens heeft vandaag haar nieuwe drinkwaterproductielocatie Nieuwegein in gebruik genomen. De nieuwe locatie levert ongeveer 2,5 miljard liter kraanwater per jaar, genoeg voor in totaal zo’n 55.000 inwoners van IJsselstein en omgeving. Dankzij de nieuwe locatie krijgen deze klanten van Vitens voortaan zacht water uit de kraan.

Zacht water is duurzaam
De hardheid van het kraanwater daalt van 12 graden dH naar 7,5 graden dH. Het water is daarmee nu zacht te noemen. Een groot voordeel van zachter water is dat er minder snel kalkaanslag ontstaat op sanitair, verwarmingselementen en installaties. Hierdoor gaan apparaten zoals wasmachines en waterkokers langer mee en verbruiken ze minder energie. Dankzij het zachte water hebben inwoners van IJsselstein ook minder onthardingszout voor de vaatwasser of wasmiddel voor de vuile was nodig. Zeep schuimt beter bij zachter water en daardoor is er bijvoorbeeld ook minder shampoo nodig. Zacht water is goed voor het milieu én voor de portemonnee.

In 2013 begon Vitens met de bouw van de nieuwe drinkwaterproductielocatie. Met de bouw is een bedrag van zo’n 14 miljoen euro gemoeid. Met deze nieuwe locatie zijn de inwoners van IJsselstein en omgeving de komende 50 jaar voorzien van zacht, schoon en fris kraanwater.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren