Sloop perron en overkapping tramhalte in de binnenstad van Nieuwegein

Nu de testritten met de tram op het vernieuwde gedeelte van de lijn in City Nieuwegein zijn afgerond wordt het tijd om het oude perron en de overkapping te slopen. Daarmee maken we ruimte vrij voor een nieuw fiets- en voetpad langs het spoor van Weverstede naar het busstation.

Blik op de nieuwe trambaan en halte City Nieuwegein (Foto: Provincie-Utrecht)

Aannemer Dura Vermeer heeft de planning voor dit werk aangepast. De sloopwerkzaamheden van het oude perron en de overkapping starten op maandag 2 mei. De werkzaamheden duren tot 13 mei. Vanaf 9 mei start de gemeente Nieuwegein met de inrichting en afwerking rondom het winkelcentrum. Cafetaria Mac Roy is tijdelijk geopend in een foodtruck bij het busstation.

Tijdelijke looproute
Van het busstation naar het Versplein en de Weverstede lopen blijft mogelijk. Vanaf 2 mei komt er een tijdelijke omleiding voor voetgangers. Deze omleidingroute ligt er een week later dan eerder gecommuniceerd is. Dit komt omdat het testbedrijf iets is verschoven. Het is onveilig om tijdens het testbedrijf te werken. De vakmannen die ingehuurd waren om de omleidingroute te maken moesten opnieuw ingepland worden. Zij kunnen op 26 april starten met de werkzaamheden en zullen op 2 mei klaar zijn. Zodra meer details rond zijn over de omleiding maken we dit bekend.

Het slopen van het oude perron van de tramhalte en de overkapping wordt overdag uitgevoerd tussen 07.00 uur en 18.00 uur. Hoewel de aannemer overlast zo beperkt mogelijk zal houden, kan de sloop tijdelijk voor geluidshinder zorgen. Het sloopmateriaal wordt afgevoerd via de Zuidstedeweg.

De oude halte (Foto: Arend Bloemink)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk