Slijpwerk aan tramspoor in Utrecht en Nieuwegein

Op de trambaan in Utrecht en Nieuwegein vinden in de nacht van donderdag 11 maart onderhoudswerkzaamheden plaats. Bij de haltes Vasco da Gamalaan en Nieuwegein-Centrum slijpen we het spoor bij. Dit is nodig om geluidsoverlast van passerende trams te verminderen. Het werk wordt ‘s nachts uitgevoerd tussen 01.00 en 05.15 uur. We werken ‘s nachts omdat het openbaar vervoer dan niet gehinderd wordt.

Bewoners vlakbij tramlijn 60 in Utrecht en Nieuwegein hadden ruim een half jaar lang nauwelijks een tram gehoord. Totdat op 3 januari de dienstregeling inging en de nieuwe trams met vaste regelmaat hun woning passeerden. Wat sommigen vooral opviel, was een doordringend bonkend geluid. ‘De geluidshinder is een optelsom van factoren en reden voor het trambedrijf van de provincie Utrecht om hier aanvullende maatregelen op te nemen met de bedoeling om de overlast terug te brengen’ aldus Regiotram Utrecht.

Hinder
Omdat het gebruik van de slijpmachines in de nacht voor geluidsoverlast kan zorgen is de directe omgeving tevoren op de hoogte gesteld van het werk met een informatiebrief. Dit werk is ter afronding van vernieuwing van de regionale tramlijn die afgelopen jaar heeft plaatsgevonden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk