Slachtoffer van tramaanslag uit Nieuwegein weer thuis

Eén van de slachtoffers van de tramaanslag in Utrecht is uit het ziekenhuis ontslagen. De 21-jarige vrouw uit Nieuwegein mocht maandagmiddag naar huis.

Volgens een persbericht van haar advocaat zal ze thuis verder herstellen en wil ze voorlopig geen contact met de media. “Ze vraagt de pers dan ook haar privacy te respecteren en haar niet te benaderen.” Twee andere slachtoffers, een 74-jarige man uit De Meern en een 20-jarige vrouw uit Utrecht raakten ook zwaargewond.

Bij de aanslag vorige week overleden drie slachtoffers en raakten drie mensen ernstig gewond. Vier anderen raakten lichtgewond in het tumult dat door het schietincident ontstond. De gebeurtenis en de dreiging die er vanuit ging zorgde ervoor dat vrijwel het gehele openbare leven in Utrecht stil kwam te liggen. ’s Avonds werd een verdachte gearresteerd die nog altijd vast zit in afwachting van verder onderzoek.

Naar aanleiding van de aanslag op het 24 Oktoberplein in Utrecht is een nazorgtraject in gang gezet. Zo hebben alle slachtoffers en hun naasten een familierechercheur van de politie gekregen en een casemanager van Slachtofferhulp.

De nazorg bestaat uit psychosociale hulp en schadeafhandeling. Ook het herdenken is onderdeel van het traject. De gemeente heeft verschillende initiatieven tot het houden van een stille tocht vrijdagavond samengebracht en samen met de hulpdiensten de organisatie ondersteund.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren