Katern

Skipiste Nieuwegein viert 25-jarig bestaan

Afgelopen september is alweer het 25ste seizoen van Skipiste Nieuwegein van start gegaan. Skipiste Nieuwegein is in 25 jaar uitgegroeid tot een begrip in de regio. “Vraag maar eens in je omgeving en vele zullen zeggen dat ze als klein kind bij Skipiste Nieuwegein hebben leren skiën”, merkt eigenaar Mark Snoeren op. “We hopen dat alle klanten, oud klanten, maar ook nieuw publiek dit op 23, 24 en 25 november met ons komen vieren tijdens het jubileumweekend.”

In 1993 werd vormgegeven aan het idee van Mark van der Swaluw en Paul Boog om Skipiste Nieuwegein te creëren. Als geschikte locatie werd de Nedereindse Berg, toen nog gelegen in Nieuwegein, gevonden om de outdoor borstelbaan te starten. Door zware bulldozers werden drie banen gecreëerd en werd een oude keet neergezet om dienst te doen als kantine. Ondertussen kent Skipiste Nieuwegein vijf banen en een ruim gebouw met daarin een mooie horecagelegenheid en een prachtige vernieuwde Skishop.

Uitbreiding plannen
De huidige eigenaar heeft ook nog plannen om de activiteiten uit te breiden. “De omgeving van de Nedereindse plas is prachtig. Ik wil daar veel meer mensen van laten genieten. Er zijn ideeën om het zonnige terras aan de kant van de Nedereindse plas te verfraaien en een mooie grote speeltuin toe te voegen ook worden er nieuwe outdoor achtige activiteiten ontwikkeld voor jong en oud”, aldus Mark Snoeren. “Maar laten we eerst samen vieren dat Skipiste Nieuwegein 25 jaar bestaat.”

Activiteiten om het jubileum te vieren
Op 23-, 24- en 25 november worden er allerlei leuke activiteiten georganiseerd op Skipiste Nieuwegein in het kader van het jubileum. Zo kan je op vrijdagavond 23 November meedoen aan de Jubileum Gästerennen (slalomwedstrijd) voor volwassenen (met mooie prijzen).

Op 24 november zijn er vanaf 15.00 uur activiteiten zoals een klimmuur, oud-hollandse spelletjes, schminken en kun je trucjes doen op een Snowboardtrampoline. Om 17.00 uur is er voor de kids een slalomclinic en start aansluitend om 18.00 uur de vrij ski- en snowboardavond waar de leraren een flitsende demonstratie zullen geven, er mistery guest is en DJ Geronimo zal spelen tot in de late uurtjes.

Op zondag 25 november kun je ook lekker klauteren op de klimmuur, oudhollandse spelletjes, schminken en sprin gen op de Snowboardtrampoline. Als je honger hebt zijn er poffertjes voor de kleintjes. Om 15.30 is er een ware modeshow met de nieuwste en hipste wintersport trends. Alle deelnemers aan het Gästerennen en de vrij ski- en Snowboardavond kunnen een klein presentje verwachten.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren