Sjoemelende taxichauffeur betrapt

Een sjoemelende taxichauffeur is in de nacht van woensdag op donderdag tijdens een verkeerscontrole betrapt op rommelen met zijn taximeter. De politie hield die nacht een verkeerscontole op de Plettenburgerbaan in Nieuwegein waar 80 motorvoertuigen aan de kant werden gezet. De taxichauffeur bleek ‘gerommeld’ te hebben aan de taximeter met het daarbij behorend ijkrapport. Bovendien bleek dat hij banden met een afwijkende bandenmaat onder de taxi had gemonteerd, waardoor de taximeter – en dus de kosten voor een rit – sneller opliepen. Hij kreeg hiervoor een bekeuring van 900 euro.

In een ander voertuig zat een bekende van de politie. Hij was vooral bekend vanwege diverse inbraken. In de auto troffen de agenten geen verboden voorwerpen aan en had hij, voor zover op dat moment bekend, geen strafbaar feit gepleegd. Daarnaast werd een man gecontroleerd die als ongewenst vreemdeling stond gesignaleerd. Hij werd aangehouden en overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren