Sieraden en tekeningen bij de Kunstuitleen

Lisette Beems exposeert in de maand december met sieraden bij de Kunstuitleen Nieuwegein. Beems, afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht ontwerpt sieraden. Ze haalt haar inspiratie vooral uit de natuur. Voor haar collectie die te zien is in Kunstuitleen Nieuwegein is de wereld onder water een grote inspiratiebron voor haar geweest. De bijzondere vormenwereld, de kleuren en de structuren van deze onderwaterwereld zijn terug te vinden in haar ontwerpen.

Als materiaal staat draad centraal. Lisette Beems gebruikt kilometers koperdraad voor haar colliers. Ook maakt ze gebruik van kunststoffen en emaille.

Tevens in december presenteert Frank Smulders nieuw werk. Smulders maakt kleurige tekeningen – grappig en sprookjesachtig – voor kinderen van 0 tot 10 jaar (en ouder).Frank Smulders, Utrecht 1955, is al tijdens zijn opleiding aan de kunstacademie aan de slag gegaan als illustrator van verhalen voor kinderen. Bij Uitgeverij Zwijsen heeft hij zich ontwikkeld van illustrator tot schrijver van boekjes voor beginnende lezertjes.

Het tentoongestelde werk is gemaakt met rietpen en inkt op aquarelpapier en ingekleurd met duurzame acrylverf. De tekeningen, geïnspireerd op de Japanse tekenkunst, zijn helder en vrolijk makend. Het bijzondere werk van beide kunstenaars is te zien van 1 december 2004 tot 5 januari 2005.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk