Katern

Shorttrackwedstrijd Utrecht

Zondag 19 januari staat IJsbaan de Vechtsebanen in Utrecht de hele dag in het teken van shorttrack. Op de binnenbaan worden shorttrackwedstrijden georganiseerd.

De dag start met de finale wedstrijd in de Regio West Competitie en wordt vervolgd met het verrijden van de vierde wedstrijd in de Nationale Competitie voor junioren.

Bij shorttrackwedstrijden worden er rondjes van 111 meter gereden op een ijshockeybaan. Je start met vier of vijf rijders tegelijk en het is de bedoeling om als eerste over de finish te komen. Het gaat dus niet om de snelste tijd, maar om de plaats waar je op eindigt. Hierdoor kun je je plaatsen voor de volgende ronde, met als uiteindelijke doel het halen van de finale en deze natuurlijk te winnen.

Om 9.00 begint de regiocompetitie. Aan deze wedstrijd zullen ca. 80-90 pupillen (tot en met 12 jaar) en junioren deelnemen. De organiserende club, Schaats Vereniging Utrecht (SVU), zal met zo’n 35 shorttrackers deelnemen. Naast SVU nemen de volgende clubs deel: YVZ (Zoetermeer), HVHW (Den Haag), IHCL (Leiden), YA (Dordrecht), AYC (Alkmaar) en de Ysvrienden uit Den Bosch. De wedstrijd in Utrecht is de vijfde en laatste wedstrijd van de regiocompetitie.

Na deze finalewedstrijd zal een eindklassement wordt opgemaakt. Het is voor de rijders dus belangrijk om goed te rijden om zo mogelijk nog te stijgen in het eindklassement. Shorttrackers van SVU maken zeker nog kans op prijzen.

Uit Nieuwegein zullen Daan Tiems, Gordon Tiemstra en Liduina Verbeek aan de wedstrijd in Utrecht meedoen. Daan Tiems heeft zich bij de jongens pupillen 1 (11 en 12 jaar) erg goed ontwikkelt en staat nu zesde in het klassement. Door in Utrecht goed te rijden zit er misschien een top vijf plaats in voor Daan. Gordon Tiemstra rijdt bij de junioren (13 jaar en ouder) ook erg sterk en staat momenteel derde in het klassement. Gordon bewees in vorm te zijn door tijdens de vierde wedstrijd van de competitie in Den Haag derde te worden en zeer dicht achter de nummer twee te eindigen. Bij de meisjes pupillen 2 (10 en 11 jaar) doet Liduina Verbeek het heel goed. Zij staat momenteel derde in het klassement.

Na de regiowedstrijd zal aansluitend een shorttrackwedstrijd voor junioren verreden worden. Dit in het kader van de Nationale Competitie waarin de beste junioren van Nederland zich proberen te plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap.

Het belooft een mooie dag te worden met spannende ritten. Voor ouders en kinderen is het een schitterende gelegenheid kennis te maken met de spectaculaire wereld van het shorttracken. De toegang is gratis.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk